Home / Actualitate / Atelierele lui Mărțișor

Atelierele lui Mărțișor

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă aşteaptă în perioada 25 – 28 februarie, între orele 08.00 – 12.00, la
"Atelierele lui Mărţişor"
organizate la secţiile Arheologie şi Etnografie.
Atelierele au ca scop cunoaşterea, păstrarea şi punerea în valoare a tradiției de Mărţişor, de către publicul larg, indiferent de vârstă.
Marţişorul, simbol al primăverii, are origini milenare în spaţiul românesc, sărbătorit la data de 1 Martie în fiecare an, reprezintă un element de identitate a poporului român şi poartă cu sine tradiţii frumoase, care exprimă bucuria vieţii, înnoire fizică şi spirituală.
Din data de 6 decembrie 2017, Mărţisorul a intrat pe lista selectă a patrimoniului imaterial UNESCO.
În acest sens, noi, cei de la muzeu, îi vom ajuta pe toți cei dornici să participe, să realizeze propriile mărțișoare, pe care și le vor însuși la final.

About admin

Check Also

Semnarea contractului de finanțare pentru proiectul ”Promovarea incluziunii sociale prin înființarea unui club al pescarilor dunăreni din Municipiul Călărași”

Primarul Municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, a semnat, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, …