Home / Actualitate / ECOAQUA SA Călărasi împreună cu ADI ECOAQUA celebrează anual ZIUA MONDIALĂ A APEI – 22 martie 2019

ECOAQUA SA Călărasi împreună cu ADI ECOAQUA celebrează anual ZIUA MONDIALĂ A APEI – 22 martie 2019

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie ca fiind Ziua Mondială a Apei. Această zi se sărbătoreste încă din anul 1993. Pentru anul 2019, tema aleasă de UN-Water (Grupul ONU pentru Apă) este „Apă pentru toți”.

ECOAQUA SA Călărasi împreună cu ADI ECOAQUA celebrează anual, această zi specială, printr-o serie de acțiuni adresate publicului, specialiștilor, administrației locale, conștientizării importanței gestionării apei și problemelor de mediu în rândul elevilor. Calendarul evenimentelor din această ediție a fost următorul:

Deschiderea evenimentului a avut loc începând cu ora 9,00 la Sala ‘‘Barbu Știrbei’’ a Centrului Cultural Județean.

Conferinta “Apa pentru toti” s-a desfășurat la Sala de sedințe a Consiliului Judetean, eveniment în care au fost susținute prezentări de către personalităti din mediul academic (profesori universitari din cadrul Universitătii Tehnice de Construcții București și Universitătii Politehnice Bucuresti).
Seminarul „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a operatorului regional în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014-2020”, cofinantat prin Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM), a fost prezentat în Sala de sedințe a Primăriei Municipiului Călărași și a cuprins prezentarea documentațiilor de atribuire aferente proiectului.
Spectacolul „Apa pentru toti” s-a desfășurat sub forma unui concurs între școlile din aria de operare ECOAQUA, în Sala ‘‘Barbu Știrbei’’a Centrului Cultural.
La Muzeul Municipal Călărași s-au desfășurat ateliere de pictură și modelaj în lut.

La Biblioteca Județeană Călărași s-a desfășurat concursul de creații literare și artistice “Valuri de cuvinte”.

Furnizorii de echipamente și tehnologii din domeniul apei potabile, canalizării si epurării apelor uzate au expus și prezentat produse și solutii tehnologice de interes.

Anul acesta au contribuit la realizarea evenimentului – alături de ECOAQUA si ADI Ecoaqua – Asociatia Romana a Apei, Primaria Municipiului Calarasi, Consiliul Judetean Calarasi, Camera de Comert Industrie si Agricultura Calarasi, colaboratori ai ECOAQUA și furnizori de produse, servicii, tehnologii din domeniul apei si apei uzate.
Având in vedere faptul ca anul 2019 este un an special pentru ECOAQUA, fiind anul în care se împlinesc 15 ani de activitate, s-a organizat și o masă rotundă dedicată pensionarilor care au lucrat în societate.

About admin

Check Also

MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI oferă finanțare nerambursabilă pentru activităţi nonprofit de interes general

Informaţii generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax …