sâmbătă , 16 februarie 2019
Home / Actualitate / Salvati Copiii Romania doteaza Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi cu aparatura moderna

Salvati Copiii Romania doteaza Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi cu aparatura moderna

Salvati Copiii Romania doteaza sectiile de neonatologie si obstetrica-ginecologie ale Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi cu aparatura moderna, ce consta intr-un incubator, doua cardiotocografe (unul antepartum si unul intrapartum) si un ecograf performant, in valoare totala de 37.700 Euro. Este cea de-a cincea dotare pe care Organizatia Salvati Copiii o efectueaza in judetul Calarasi, iar valoarea totala a echipamentelor donate se ridica la suma de 152.700 de Euro.

In anul 2017, in Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi au fost inregistrate 597 de nasteri, dintre care 31 au fost premature, iar in anul 2018, 608 copii s-au nascut aici, dintre care 26 au fost prematuri.

Aceasta dotare are loc in al saptelea an al campaniei de reducere a mortalitatii infantile, in care Salvati Copiii doteaza cu 122 de echipamente medicale 37 de maternitati. Astfel, pana la sfarsitul anului 2018, bilantul programului va cuprinde 88 de maternitati dotate cu 515 echipamente, pentru salvarea a 42.000 de prematuri.

Mai multe detalii despre acest subiect gasiti in comunicatul de presa atasat. Va stam la dispozitie pentru orice alta informatie va este necesara.

 

Numai bine!
Alexandra Bacescu

About admin

Check Also

Primăria Călărași a depus proiectul cu titlul “Înființare stații de reîncărcare a vehiculelor electrice în Municipiul Călărași”

Primăria Municipiului Călărași a depus, în data de 30 ianuarie a.c., proiectul cu titlul “Înființare …