Home / Actualitate / ??????? ????????? ? ????? ?? ??? ???????? ?????? ???????̗?? ?̗? ???-??? ?̂? ?????? ?? ??????? ?????? ????? ????????

??????? ????????? ? ????? ?? ??? ???????? ?????? ???????̗?? ?̗? ???-??? ?̂? ?????? ?? ??????? ?????? ????? ????????

✅Am participat astăzi, în calitate de ????????̗??????, la o ședință extrem de importantă a Comisiei de Buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital. Schema de sprijin pentru plata energiei, propusă de Executivul condus de PNL, a fost dezbătută astăzi în mai multe comisii din Senat, printre care și cea de Buget, și au fost aprobate o serie de modificări cu noi avantaje pentru populație și IMM-uri.
➡️Măsurile de sprijin se vor aplica în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.
Astfel, în urma consultărilor din această dimineață, a fost modificată OUG 118/2021, fiind luate o serie de măsuri suplimentare:
?mărirea limitei de consum pentru care li se acordă compensare consumatorilor casnici și introducerea plafonării prețurilor la distribuitorii de energie electrică și gaze naturale, pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, la maxim 1 leu/kWh preț final pentru energia electrică și 0,37 lei/kWh la gaze naturale.
?supraimpozitarea producătorilor de energie electrică, pe același model pe care a fost aplicat la gaze naturale, prin Ordonanța 7. Tot venitul rezultat din vânzarea curentului electric care depășește prețul de 450 lei/mWh va fi impozitat suplimentar cu 80%.
?comercianții de energie vor putea opera cu un profit de maxim 5%.
?creșterea la maxim 33% din valoarea facturii a compensării acordată clienților casnici pentru gaze naturale
?posibilitatea de a cere amânarea plății facturilor pentru o perioadă de maxim 6 luni, fără a trebui să plătească penalități în această perioadă de amânare.
ℹ️ Concret, pentru clienții casnici se va acorda o compensare unitară in valoare de cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice și în valoare de cel mult 33% din valoarea componentei prețului gazului natural din contractul de furnizare al clientului beneficiar, în cazul gazelor naturale.
‼️??????????? ?? ?? ?????? ?????? ?̂? ??????? ??????????, ??̆??̆ ? ??? ?? ???????? ?????? ??? ?? ????????? ??? ?????? ????????, ??̆??̆ ??????, ??̆??̆ ??????? ?̂? ????, ??̆??̆ ????????̗??.
?????? ?????????? ??? ?? ???????̗???? ????, ?? ?????, ?̂? ??????? ?????????? ??????. ?????? ? ????? ????????? ?? ???????̆ ??????̆ ?? ??????, ??????̗?? ??????? ??????? ??̆ ?? ?̂???????? ?̂? ??????? ?????? ?? ??????, ?????̆ ????? ?.??? ??? ?? ??????? ?????????̆ ?̗? ???????????? ? ?.??? ?? ?? ???? ????????, ?????? ?̂??????? ????????̆, ???? ? ??????? ?? ????? ??% ??? ?????? ??????????.
Pentru IMM-uri se aplică următoarele:
?exceptarea, în cazul energiei electrice, de la plata contravalorii certificatelor verzi, contribuției pentru cogenerare de înaltă eficienta și a accizei, precum și exceptarea, in cazul gazelor naturale, de la plata contravalorii accizei.
?reducerea TVA la doar 5% pentru baza de impozitare pentru furnizarea energiei electrice/gazelor naturale la clienții de tip IMM.
?includerea PFA-urilor și a profesiilor liberale în categoria IMM-urilor care primesc acest sprijin, mărindu-se plaja de adresabilitate pentru toți profesioniștii, așa cum sunt ei reglementați la art. 3, al. 2 din Codul Civil.
➡️Modificările adoptate de senatorii PNL în această dimineață la schema de sprijin pentru plata energiei vor fi adoptate în această după-amiază de plenul Senatului și vor fi apoi înaintate în regim de urgență Camerei Deputaților, astfel încât ele să poată fi adoptate și să intre în vigoare cât mai repede, permițând intrarea în vigoare a tuturor acestor măsuri începând cu data de 1 noiembrie.
Senator PNL, Ciprian Pandea

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Valentin BARBU, candidatul PNL la președinția CJ Călărași: “Oamenii ne primesc cu bucurie, ne arată încredere și sprijin!”

Județul Călărași, locul pe care îl numim “acasă”, are nevoie de oameni care îl iubesc …

Anunturi


Canalul Divers Media

Comentarii recente

    Arhive