Home / Actualitate / 502 elevi din Călărași participă la campania națională ”Oscar, șarpele hoinar”

502 elevi din Călărași participă la campania națională ”Oscar, șarpele hoinar”

oscar-sarpele-hoinar scoala mircea vodaPrimăria Municipiului Călărași a acceptat invitația Asociației Orașe Energie România, organizație ce activează la nivel național în domeniul eficienței energetice, de a participa la cea de-a patra ediție a campaniei naționale ”Oscar, șarpele hoinar”, ce face parte din campania europeană Traffic Snake Game (TSG). Municipiul Călărași a participat în premieră, anul acesta, în cadrul campaniei, fiind implicați 502 elevi din două școli gimnaziale din oraș, după cum urmează:

•        Școala Gimnazială “Mircea Vodă” ( 12 clase cu 258 de elevi)                      

•        Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” ( 10 clase cu 244 de elevi)  

Campania „Oscar, șarpele hoinar” și-a propus să combată o serie de percepții negative privind siguranța în trafic și să promoveze modurile de deplasare durabile ca fiind distractive și sănătoase. Un alt beneficiu provine din decongestionarea traficului și reducerea aglomerației, în zonele adiacente școlilor.

Mergând pe jos sau cu bicicleta, copiii devin conștienți de mediul înconjurător și dezvoltă aptitudini privind siguranța în deplasare și capacitatea de a anticipa acțiunile celorlalți participanți la trafic. Mersul pe jos și cu bicicleta contribuie la atingerea necesarului de mișcare fizică recomandată copiilor.

Pe termen lung, campania vizează generarea unei percepții schimbate în rândul elevilor cu privire la înțelesul unei comunități sănătoase, guvernate de libertatea de mișcare, calitatea vieții și independența față de mijloacele de transport motorizat.

La nivelul municipiului Călărași implementarea campaniei a avut ca rezultate scăderea emisiilor de CO2 cu 490kg și un număr de 3.556 km parcurși cu mijloace alternative și sustenabile în locul folosirii autoturismului.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive