Proiectele care au ca obiectiv specific dezvoltarea unei regiuni verzi, au reprezentat o oportunitate unică prin care a putut fi valorificat potențialul natural al ariei transfrontaliere România-Bulgaria, cele două țări împărțind o frontieră comună de aproximativ 630 km, una dintre cele mai lungi frontiere din Europa. Dacă vă întrebați cum a putut fi dezvoltată și promovată această zonă transfrontalieră, răspunsul este unul simplu: prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria!
Programul Interreg V-A România-Bulgaria pentru care Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră pentru granița România-Bulgaria (BRCT Călărași) îndeplinește rolul de Secretariat Comun, a oferit finanțare pentru nu mai puțin de 70 de proiecte care au avut ca obiectiv specific „O regiune verde”, fondurile alocate pentru acest domeniu ( Axa prioritară nr. 2) depășind 54 milioane de euro. Prin această axă prioritară, Programul a urmărit promovarea dezvoltării economice, îmbunătățirea infrastructurii, protejarea mediului și sprijinirea schimburilor culturale și sociale în zona transfrontalieră România-Bulgaria. Proiectele implementate în cadrul acestei axe au avut ca rezultat creșterea numărului de vizite la siturile și atracțiile de patrimoniu cultural și natural susținute precum și crearea mai multor produse/servicii turistice integrate, făcând astfel ca zona de graniță să fie mai atractivă pentru turiști, îndemnându-i să exploreze zona.
Având în vedere că vacanța de vară deja a venit, vă invităm să descoperiți noi modalități de a petrece alături de familie și prieteni, urmând două trasee turistice puse la punct de către AISSER Călărași.
Pentru cei care sunt pasionați, entuziaști de ciclism dar în egală măsură și pentru cei profesioniști, tineri și adulți, persoane cu dizabilități, proiectul „Danube on 2 wheels” (RoBg-277)oferă posibilitatea de a descoperi natura și obiectivele turistice din zona transfrontalieră. Prin acest proiect au fost dezvoltate trei produse turistice și anume: excursii de aventură pe drum, excursii de aventură off road, și excursii pentru familii cu copii precum și pentru persoane cu dizabilități. Aceste trasee ciclistice sunt identificate într-o arie pitorească, în inima naturii, pe cărări mai puțin cunoscute, ce ascund o bogăție naturală uimitoare. Pentru detalii și informații, vă invităm să accesați site-ul proiectului https://www.danubeon2wheels.eu/en.
Dacă sunteți în căutarea farmecului natural și aveți un spirit aventurier, prin proiectul „RowAdventure” (RoBg-272), puteți planifica o experință unică și incitantă de-a lungul Dunării, cu caiacul. Există numeroase trasee de-a lungul zonei transfrontaliere care sunt gata de a fi explorate, acestea fiind destinate atât începătorilor cât și celor avansați, mai multe informații despre acest proiect putând afla accesând site-ul proiectului https://www.rowadventure.eu. Detalii despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, despre evenimentele viitoare dar și despre proiectele finanțate, puteți găsi pe pagina de internet www.interregrobg.eu și pe site-ul noului program www.interregviarobg.eu.
Comentarii recente