Home / Actualitate / Deputat PNL Emil-Florian Dumitru: „Am inițiat o nouă ????????? ???????????̆ ??????? ??????????? ???? ?????? ?? ?????? ?? ???? ?????? ???????̆????? ???????? ?? ??????-?????? ?̦? ???????”

Deputat PNL Emil-Florian Dumitru: „Am inițiat o nouă ????????? ???????????̆ ??????? ??????????? ???? ?????? ?? ?????? ?? ???? ?????? ???????̆????? ???????? ?? ??????-?????? ?̦? ???????”

„Am inițiat o nouă ????????? ???????????̆ ??????? ??????????? ???? ?????? ?? ?????? ?? ???? ?????? ???????̆????? ???????? ?? ??????-?????? ?̦? ??????? pentru că am înțeles, din nenumăratele discuții purtate cu aceștia, că dificultățile cu care se confruntă vizează un proces tehnologic specific care necesită investiții mari.
? Cheltuielile cele mai importante sunt cele cu materialul săditor, răsadurile, cu îngrășămintele, pesticidele, cu lucrările mecanice, cu irigațiile, cu sortarea, ambalarea, etichetarea și transportul produselor, dar nu omitem nici forța de muncă, o cheltuială care provoacă dificultăți atât în perioada înființării culturii cât și la recoltă.
✅Prezenta ????????? ???????????̆ ????????? ?????? ?? ?????? ?? ???? pentru o perioadă de 3 ani, mai precis ??% ??? ???????? ???????̦??? ??????????????, sumă acordată anul, în 3 tranșe, dar nu mai mult decât 100.000 euro, în cazul persoanelor juridice și fizice, înregistrate fiscal conform prevederilor OUG nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, respectiv 300.000 de euro, anual, în cazul cooperativelor conform Legii cooperației agricole nr. 566/2004 și a Legii 31/1990 privind societățile comerciale și a grupurilor/organizațiilor de producători, pentru susținerea activităților de sortare, ambalare, etichetare și transport desfășurate de producătorii din agricoli de legume – fructe și cartofi.
? Este extrem de important să creăm cadru legislativ prin care să crească vizibilitatea producătorilor de legume–fructe și cartofi pe lanțul scurt de aprovizionare și să poată pătrunde mai ușor pe piața internă, iar pe viitor și externă, întrucât producătorii de legume-fructe și cartofi reprezintă principalii actori ai organizării comune a pieței legumelor și fructelor, al căror rol constă în concentrarea ofertei și adaptarea acesteia la cererea pieței.
ℹ️ Propunerea legislativă a fost prezentată în cadrul Camerei Deputaților și, ulterior, a fost înaintată către Senat. Mulțumesc colegilor deputați și senatori pentru susținere!”

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole ”Cupa calului de sport Românesc”

Romsilva sub egida Federației Ecvestre Române, va organiza în weekend-ul (17-19 Mai 2024) la Herghelia …