Home / Actualitate / După sechestrul pus de Justiție, FILELIST.ro se reiventeaza

După sechestrul pus de Justiție, FILELIST.ro se reiventeaza

La trei zile distanță după sechestrul pus de Justiție, site-ul FILELIST .ro este activ, dar pe un alt domeniu, FILELIST .io.

Cel mai mare site de torrente din România a fost închis de procurorii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Filelist.ro nu a mai putut fi accesat, iar cei care încercau să intre erau întâmpinați de mesajul: ”Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispozițiile art. 249 din Codul de procedură penală. Prezentul nume de domeniu face obiectul unei cauze penale”.

Nu a durat mult până când website-ul și baza de date din spate au fost relocate pe un alt domeniu cu sufixul .io în loc de .ro. Acesta este activat, iar pe pagina principală este inclus un comunicat dedicat utilizatorilor pe marginea sechestrării domeniului, în limbile română și engleză.

”Am vrea să vă oferim mai multe detalii legate de sechestrarea domeniului .ro, însă nu avem. Cât știți voi, atâta știm și noi. Din acest motiv am și amânat acest anunț, deoarece speram să apară ceva detalii între timp.
Nu a fost primit niciun takedown notice/DMCA, pur și simplu au dat jos domeniul în cursul zilei de ieri.

Legat de server, încă de la începutul acestui site, au fost luate toate măsurile posibile pentru protejarea userilor. Însemnand că, chiar și dacă printr-o metodă sau alta autoritățile pun mâna pe server, sunt multiple sisteme de protectie și criptare pentru a preveni accesul la baza de date și/sau alte fișiere.

În funcție de ce alte detalii aflăm o să decidem cu ce acțiuni continuăm.” se arată pe site-ul FileList.io.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole ”Cupa calului de sport Românesc”

Romsilva sub egida Federației Ecvestre Române, va organiza în weekend-ul (17-19 Mai 2024) la Herghelia …