Home / Actualitate / Expoziție Artgeografica la Muzeul Municipal Călărași

Expoziție Artgeografica la Muzeul Municipal Călărași

Sâmbătă, 25 noiembrie, la ora 11.00, în cadrul Muzeului Municipal Călărași va fi deschisă expoziția de fotografie Artgeografica.

Disciplina Geografie prezintă realitatea mai apropiată sau mai îndepărtată în timp și spațiu. Fotografia, prin aspectul sintetic, facilitează elevilor percepția asupra componentelor lumii în care trăiesc, dar și retrospectiva asupra unor procese și fenomene geografice.

Profesorii de geografie sunt posesorii unor fotografii valoroase ca material didactic dar și ca act de creație, ce merită a fi cunoscute și apreciate. Proiectul oferă, de asemenea, posibilitatea schimbului de experiență profesională, dar și promovarea unor valori. Proiectul Argeografica are rolul de încurajare a comunității locale pentru explorarea și protejarea mediului înconjurător; exprimarea, prin imagini, a realității. De asemenea are rolul de a populariza activitatea Societății de Geografie din România – Filiala Călărași. Aflat la a patra ediție proiectul realizat de Filiala Călărași a Societății de Geografie din România coordonată de doamna profesoară Mari-Elena Belciu în colaborare cu Universitatea din București, Facultatea de Geografie și Muzeul Municipal Călărași .

Călărașenii pot admira imagini din locurile în care au călătorit profesorii de geografie: Anghel Mariana, Cîmpan Simona, Echim Elena, Grigoriu Diana, Marcoci Gilda-Gabriela, Marica Carmen Elena, Oprea Silvia Andreia, Petcu Anca, Puișor Cristian Silvian, Rucăreanu Ioana, Toma Elena Daniela, Vasile Valentina.

Expoziția va fi deschisă până pe 31 decembrie 2017.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive