sâmbătă , 13 aprilie 2024
Home / Actualitate / În zona „fantomelor” vor dispărea garajele și vor fi înlocuite cu locuri de parcare și zone verzi

În zona „fantomelor” vor dispărea garajele și vor fi înlocuite cu locuri de parcare și zone verzi

Primarul municipiului Călăraşi – Daniel Ştefan Drăgulin, însoţit de viceprimarul Viorel Ivanciu, au efectuat vineri 15 februarie, o vizită ,,de lucru”  în cartierul de blocuri cuprins între B-dul Nicolae Titulescu şi B-dul Cuza-Vodă pentru a verifica stadiul lucrărilor de igienizare şi toaletare a copacilor şi a gardului viu.
Locuitorii din această zonă au fost somați ca până la 31 martie a.c.să își ridice garajele amplasate pe terenul public. În caz contrar Primăria Călărași le va desființa și va aplica sancțiuni proprietarilor. Întreg cartierul se află în curs de igienizare și reamenajare a spațiilor verzi.

  Daniel Ştefan Drăgulin : ,,Deoarece, în curând vor demara lucrările de modernizare şi reabilitare a bulevardului Nicolae Titulescu, executivul primăriei s-a găndit să igienizeze toată zona din vecinătate. Deşi, la început, tăierea gardului viu nu a fost văzută cu ochi buni de unii cetăţeni, după începerea lucrărilor, aceştia au realizat utilitatea acestor lucrări. Am fost criticat de unii cetăţeni pentru modul în care se face toaletarea copacilor în Călăraşi. Profit de ocazie să transmit că nu s-a uscat nici un copac şi în perioada cu polei, spre deosebire de alte localităţi din ţară, la Călăraşi nu s-a înregistrat niciun eveniment neplăcut. Primăria Călăraşi nu a înregistrat nicio reclamaţie de la proprietarii de autoturisme."

 Viorel Ivanciu: ,, Având în vedere că în perioada imediat următoare, Primăria Călăraşi intenţionează să realizeze o serie de obiective de utilitate publică, construcţiile amplasate pe domeniul aparţinând domeniului public sau privat al statului vor fi desfiinţate fără a fi sesizate instanţele judecătoreşti. Am solicitat locuitorrilor din zonă, ca până în data de 31 martie să procedeze la eliberarea amplasamentului prin ridicarea garajelor tip Prefab sau amenajărilor realizate. Tot după această dată, vom curăţa şi zona de garaje cuprinsă între strada Bucureşti şi Cornişei. În locul acestor garaje, vom amenaja parcări de reşedinţă."

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

AJFP Călărași a colectat, în primul trimestru al anului 2024, venituri bugetare de 360,99 milioane lei

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași a realizat în primul trimestru al anului 2024, venituri …