Home / Actualitate / Plângerea PeNaLă – noua încercare disperată de manipulare a românilor de către preşedintele Iohannis

Plângerea PeNaLă – noua încercare disperată de manipulare a românilor de către preşedintele Iohannis

Asistăm astăzi la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat în 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta. Atunci Klaus Iohannis a cerut, de mai multe ori (de 5 ori), demisia premierului. Tot atunci a fost inițiat un demers pentru începerea urmării penale a premierului. La scurt timp după aceea, ”a fost nevoie să moară oameni” pentru ca Guvernul să fie schimbat. Acel film se repetă, respectându-se același scenariu, punct cu punct. Și în 2015, și acum, președintele Iohannis a dorit și dorește să dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce creștere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor.

Klaus Iohannis a dorit și dorește ca, prin mijloace care afectează grav statul de drept, să dea jos un guvern ales, care face performanță pentru România și care a mărit veniturile românilor. Klaus Iohannis a dorit și dorește să pună în locul actualului guvern propriul său guvern, care să blocheze mărirea salariilor și a pensiilor și să perpetueze abuzurile din Justiție. 

Să ne amintim cum guvernul legitim al PSD a fost dat jos cu o înscenare judiciară făcută de procurorii DNA premierului de atunci, Victor Ponta. Înscenarea a fost demontată de instanță, dar, între timp, guvernarea a fost pierdută, România a pierdut un an, a stagnat un an cu guvernarea scoasă din pălărie de Klaus Iohannis.

Nu am auzit un cuvânt de regret din partea președintelui pentru nerealizările guvernului Cioloș. Nu l-am văzut asumându-și responsabilitatea pentru deturnarea democrației în folosul său personal, a guvernului său personal. Poate că dacă ar fi trebuit făcută o plângere penală pe numele cuiva din conducerea țării, pe numele lui Iohannis trebuia făcută. Ar merita cercetat pentru subminarea democrației cu mijloace și instrumente neconstituționale.

Azi, modul de operare din 2015 pare să se repete. Iohannis a început să ceară demisia premierului desemnat legal și democratic. Plângerea penală e pusă în mișcare. Întrebarea pe care ne-o punem și care ne înspăimântă este următoarea: ce mai au de gând incendieze în această conjunctură ?

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi
Ciprian PANDEA

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Închidere sesiune schema ENERGIE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor …