Home / Cultura / Program – FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU ”ȘTEFAN BĂNICĂ”

Program – FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU ”ȘTEFAN BĂNICĂ”

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași organizează în perioada 8 – 10 noiembrie 2018, Festivalul Național de Teatru ”ȘTEFAN BĂNICĂ” – ediția a XVI – a.

          Pe scena ”Barbu Știrbei” vor evolua trupe de teatru din Panciu, Constanța, Lugoj și trupele proprii ale Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași – ”Aurel Elefterescu” și ”Trepte”.

          Trebuie spus faptul că ultima ediție a acestui festival, cea cu numărul XV a avut loc în anul 2010, pentru ca un an mai târziu, în 2011, evenimentul teatral ce trebuia să se desfășoare la Călărași a fost inclus în Calendarul de Proiecte și Programe al CJCC, dar nu se cunosc motivele pentru care s-a renunțat la organizarea lui, în anii următori renunțându-se definitiv la acest proiect.

          Anul acesta, la propunerea  managerului CJCC, Mihaela Petrovici și cu sprijinul necondiționat al președintelui Consiliului Județean, Vasile Iliuțăși al consilierilor județeni, festivalul a fost readus în calendarul cultural al județului, tocmai pentru ca iubitorii de cultură să se bucure  din plin de acest eveniment.

          Așadar, întreg colectivul  Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași vă invită să participați timp de trei zile la un maraton teatral ce se va desfășura pe scena Sălii ”Barbu Știrbei”.         

Pe tot parcursul festivalului de teatru, intrarea este liberă!

 

DESFĂȘURĂTOR:

JOI, 8 NOV.

Spectacole trupe liceeni:

– ora 16:00 Trupa de teatru Protha Panciu, spectacolul : « O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții », de Mark Haddon, regia : Cătălin Sfirloagă

Spectacole trupe studentești:

– ora 18:30 Trupa de teatru a Facultății de Arte dincadrul Universitatii « Ovidius », Constanta :

 « Zbor deasupra unui cuib de cuci», de Ken Kesey/scenariul : Marius Oltean, regia :Daniela Vitcu

 

VINERI, 9 NOV.

– ora10:00 Teatrul Municipal : « Traian Grozavescu», Lugoj, « Pinocchio ». de Carlo Collodi , un spectacol de Dan Mirea.

–  ora 16:00 Trupa de teatru a Centrului Judetean de Cultura si Creatie Calarasi, Aurel Elefterescu: « Animale », de Alex Vlad, dupa o idee de Edward Albee, regia : Alex Vlad

– ora 18:30 Teatrul Municipal : « Traian Grozavescu», Lugoj, « Balul ». de William Shakespeare , regia : Sorin Misiriantu .

 

SAMBATA 10 NOV.

– ora10:30 Ateliere teatrale : – prof.univ.dr. Daniela Vitcu

 – asist.univ. Ionuț Dulgheriu

– ora: 12 :00 – Trupa Giganții a Școlii Gimnaziale nr.1, Cuza Vodă : « Sabia Creștinătății » de Elena Dinu Gavrilă, un specatcol de Comănescu Niculina.

–  ora: 17:00 Trupa de teatru Trepte, Călărași : « Eu când vreau să fluier, fluier », adaptare după Andreea Vălean, un spectacol de Ștefan Nițu.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

”Hai și tu la Teatrul Meu!” – Parteneriat CJCC Călărași și Teatrul ”Bacovia” Bacău

Teatrul ” Bacovia” Bacău a inițiat o colaborare cu Centrul Județean de Cultură și Creație …