Home / Actualitate / Reabilitare termică a Liceului Teoretic Mihai Eminescu Călărași

Reabilitare termică a Liceului Teoretic Mihai Eminescu Călărași

Primăria Municipiului Călărași a semnat contractul de servicii de elaborare a documentației tehnico-economice și execuția de lucrări, în cadrul proiectului ”Reabilitarea termică a Liceului Teoretic Mihai Eminescu Călărași”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiţii 3.1, Operaţiunea B – Clădiri publice.

Contractul are o valoare de 3.255.206,77 lei fără TVA și are o durată de 62 de luni: 2 luni pentru proiectare, 24 luni pentru execuție lucrări și 36 luni garanția lucrărilor.

În cadrul proiectului, principala activitate constă în executarea lucrărilor de reabilitare termică a clădirii principale a Liceului Teoretic Mihai Eminescu, clădire ce are o suprafață construită desfășurată de 3260,74 mp. Îmbunătățirea eficienței termice a clădirii și trecerea acesteia de la un nivel scăzut de eficiență energetică la nivelul ‘nZEB’ se realizează prin trei măsuri de intervenție și anume:

-reabilitarea termică a anvelopei clădirii și instalațiilor din subsolul acesteia

-asigurarea  sălilor de lucru ”curate” și spațiilor îndelung aglomerate cu sisteme de  de ventilare cu aer proaspăt tratat prin recuperarea căldurii aerului viciat evacuate

-realizarea unei centrale termice geo-solare care să folosească minimum 75% energie regenerabilă

BIROUL DE PRESĂ

About admin

Check Also

Noi decizii ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență Călărași

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Călărași convocat vineri, 15 mai, în ședință extraordinară, a …