Home / Actualitate / SUNTEM PE DRUMUL CEL BUN! MĂSURILE LUATE DE GUVERNUL PSD – ALDE AU EFECTE BENEFICE DIRECTE ÎN BUZUNARUL ROMÂNILOR

SUNTEM PE DRUMUL CEL BUN! MĂSURILE LUATE DE GUVERNUL PSD – ALDE AU EFECTE BENEFICE DIRECTE ÎN BUZUNARUL ROMÂNILOR

daniela_cretu_Începutul guvernării PSD ŞI ALDE este unul promiţător şi arată românilor că ne ţinem de cuvânt. Din păcate, aceste măsuri vin cu o lună întârziere. Ele puteau să îşi producă efectele încă de la 1 ianuarie, însă jocurile politice practicate de preşedinte au făcut ca lucrurile să fie amânate. Guvernările PSD ŞI ALDE au asigurat României de fiecare dată creştere economică. Avem expertiza,  avem cunoştinţele necesare pentru a face acest lucru din nou. Continuăm în noua guvernare măsurile bune pe care le-am luat pentru români până la instalarea guvernului tehnocrat și pe care aceștia le-au întrerupt pentru un an de zile. Cetăţenii pot vedea încă din primele zile ale guvernării noastre diferenţele dintre guvernarea tehnocrată, susținută de PNL și președintele Iohannis, şi guvernul PSD – ALDE. Măsurile adoptate de guvernul PSD – ALDE contribuie la creșterea veniturilor populației, la stimularea mediului de afaceri, dar și la susținerea tinerilor, astfel:

a) Măsuri de creștere a veniturilor românilor. Pentru mulţi români, veniturile vor creşte încă de luna viitoare. Nu cât ar trebui pentru o creştere substanţială a nivelului de trai, dar am făcut un pas necesar. De la 1 februarie va creşte salariul minim de la 1250 de lei la 1450 de lei. Tot de la 1 februarie vor creşte salariile funcţionarilor din primării cu 20%. Există şi alte veşti bune care vor fi resimţite de români pe parcursul acestui an şi care confirmă direcţia în care vrem să guvernăm România: in primul rând, de la 1 Martie va creşte valoarea pensiei minime garantate de la 400 de lei la 520 de lei;  de la 1 Iulie va avea loc o majorare a punctului de pensie de la 871 de lei la 1000 de lei.

b) Măsuri care stimulează mediul de afaceri și care dau o mână de ajutor capitalului autohton. Vor fi impozite mai mici pentru microîntreprinderi. În vederea stimulării creării de noi locuri de muncă şi pentru aşezarea echitabilă a sarcinii fiscale între microîntreprinderi, se stabileşte o cotă de impozitare de 1% pentru microîntreprinderile care au unul sau mai mulţi salariaţi. De asemenea, s-a majorat limita veniturilor realizate la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent de la 100.000 euro la 500.000 euro, modificând astfel una dintre condiţiile ce trebuie îndeplinite de persoanele juridice române pentru încadrarea în definiţia microîntreprinderii.

c) Măsuri pentru sprijinirea tinerilor și pentru a-i determina să rămână acasă. Ne pleacă tinerii din țară și trebuie să identificăm măsurile pentru a le oferi argumente că pot să își construiască un viitor la ei acasă. Studenţii vor beneficia de gratuitate la transportul feroviar la clasa a 2-a, iar bursele acestor se vor majora de la 83 de lei la 201 lei. În ceea ce priveşte transferul proprietăţilor s-a introdus un plafon neimpozabil în cazul veniturilor obţinute ca urmare a  transferului dreptului de proprietate până la suma de 450.000 lei. Peste această sumă, impozitul se calculează prin aplicarea cotei de 3% la diferenţa dintre valoarea declarată de părţi şi suma neimpozabilă de 450.000 lei. Acordăm astfel o mână de ajutor tinerilor care vor să își achiziționeze o locuință și care sunt la început de drum.

          ALDE va veni cu o serie de propuneri in perioada următoare pentru sprijinirea tinerilor. ALDE susține aceste măsuri ca partid liberal. Sunt măsuri firești pentru a redistribui creșterea economică în buzunarele oamenilor. Nu e normal ca România să aibă cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, iar cetățenii să nu resimtă acest lucru în buzunarele proprii. Noi trebuie să recuperăm anul pierdut cu guvernarea tehnocrată, cea care nu a făcut nimic pentru a transfera bunăstarea în buzunarele românilor.

 

Daniela Creţu

Preşedinte, ALDE Călăraşi

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Buget record pentru programele RablaPlus și RablaClasic

Programele #RablaPlus și #RablaClasic au fost lansate de către ministrul PNL Mircea Fechet. În 2024, …