Home / Actualitate / Turiști care și-au găsit fericirea în România – 5 povești impresionante

Turiști care și-au găsit fericirea în România – 5 povești impresionante

Au călătorit peste mări şi ţări şi şi-au găsit fericirea în România. Liniştea, ospitalitatea şi frumuseţea ţării i-au convins să lase în urmă marile oraşe ale lumii şi sa inceapa o noua viata aici. Au găsit în România armonia unei familii iubitoare şi un job care le asigură liniştea şi confortul zilei de mâine. Vorbim despre străinii care s-au stabilit în România şi nu-şi pot imagina viaţa altfel decât printre români. Citiţi în continuare poveştile lor impresionante care demonstrează că România este ţara tuturor posibilităţilor.

  1. Filippo Amelotti este un italian de 34 de ani care vine din nordul peninsulei. Şi-a făcut studiile la Milano, a câştigat o bursă Erasmus în Spania, apoi a plecat într-un schimb de experienţă în Canada. Într-un final şi-a găsit liniştea în România. Job-ul l-a adus acum la Bucureşti, unde a decis să rămână definitiv. Fiind un împătimit al călătoriilor, de când s-a stabilit în România a cutreierat ţara în lung şi-n lat. „Am mers în Transilvania, Maramureş şi Moldova. Am vizitat mănăstirile.  Mi-au plăcut autenticitatea zonelor rurale şi peisajele. Nu cred să mai existe altundeva în Europa asemenea locuri ca cele pe care le-am văzut în Bucovina şi Maramureş” – scrie bzi.ro

 

  1. Daria Barcheri este o italiancă din Padova care a renunţat la viaţa din peninsulă pentru România. Acum 4 ani şi-a schimbat cursul vieţii şi s-a stabilit la Bucureşti. Îndrăgostită de România, de români şi de limba română, Daria şi-a găsit rapid un job la Bucureşti. Cunoaşte limba română pentru că a absolvit Facultatea de Limbi Străine în Padova. Ajunsă la Bucureşti, iniţial a predat limba română italienilor din Bucureşti, apoi a obţinut o calificare pentru a deveni ghid turistic. „Am ales România pentru că, în primul rând, îmi plac românii. În al doilea rând pentru că îmi place țara, o consider splendidă în simplitatea ei, locuită de oameni simpli, care iubesc natura și încă știu să trăiască în armonie cu ea. Așa ceva nu găsești în țările mai dezvoltate” spune Daria cu entuziasm pentru viitorulromaniei.ro.

 

  1. James Stewart este un american din Chicago, stabilit în Banat. El spune că România este ţară care oferă o groază de oportunităţi. Acum 4 ani s-a mutat în judeţul Timiş  „Pot spune că am făcut o alegere înțeleaptă. Nu regret nimic”, le-a declarat James Stewart reporterilor de la Renașterea Bănățeană. Americanul in vârstă de 55 de ani, fost militar de profesie, spune că prin prisma meseriei i-a fost dat să vadă toată lumea, dar doar România i-a oferit sentimentul de „acasă”. S-a întâmplat după ce în Germania şi-a cunoscut viitoarea soţie. O româncă împreuna cu care a decis să se stabilească în România. Spune că bucătăria românească l-a fascinat din prima zi. „Eu am fost crescut cu hamburgher și steak, însă încet – încet, în meniu am introdus ciorbele, salata de boeuf, cea de vinete și alte bunătăți specifice, printre care și prăjiturile”, povestește James Stewart.

 

  1. Bita Zerbes este o canadiancă stabilită în Transilvania. A venit în România în anii 90, in interes de serviciu, fiind de profesie biolog. S-a îndrăgostit de un român şi a ales să rămână în România, să-şi întemeieze o familie şi să-şi găsească rostul la Cluj. Este impresionată mai ales de frumuseţea tradiţiilor de iarnă din România, de feeria  oraşelor din Transilvania sub lumina decoraţiunilor şi aranjamentelor de Crăciun.  "Am fost crescută să mă consider un cetăţean al lumii. Canada este o ţara minunată. Sunt mândra să fiu canadiancă. apreciez ţara unde am putut sa îmi traiesc copilaria şi să îmi fac studiile, dar am simtit ca as dori sa imi traiesc viata undeva unde as putea sa contribui la îmbunătăţirea societăţii ", spuse Bita Zerbes pentru antena3.ro.

 

  1. Mark McKee s-a mutat acum 9 ani la Alba Iulia. A lăsat în urmă oraşul New Jersey (SUA) pentru un post de alpinist utilitar în România. Tradusă într-un limbaj mai simplu, meseria lui ar fi de spălător de geamuri la înălţime. Povestea impresionantă a americanului stabilit în România începe acum 15 ani când a cunoscut o româncă ajunsă în SUA cu o viză de student. S-au căsătorit şi au împreună un copil. După divorţ, fosta soţie s-a întors cu fiul lor în România, iar tatăl a ales să se mute în România pentru a-şi vedea mai des copilul. Stabilit la Alba Iulia s-a recăsătorit şi are acum familia la care a visat mereu. Spune că România este cu adevărat locul unde familia este preţuită, iar acest lucru este mai important decât toate oportunităţile pe care ţi le oferă marile metropole.

     

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

VIDEO – Valentin Dumitru Deculescu este noul prefect al județului Călărași

Prin Hotărârea de Guvern nr. 346/2024, domnul Valentin Dumitru Deculescu a fost numit în funcția …