Home / Actualitate / 3% din autovehiculele verificate de RAR și Poliția Rutieră aveau ITP fals, expirat sau anulat

3% din autovehiculele verificate de RAR și Poliția Rutieră aveau ITP fals, expirat sau anulat

În județul Călărași au fost verificate, anul trecut, 803 vehicule. Dintre acestea, 69,74% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 118 (14,69%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 22,19% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,74% aveau probleme legate de identificare și 3% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 463 de amenzi contravenționale și au fost retrase 448 certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Biroul de presă

Registrul Auto Român

foto: arhivă

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Închidere sesiune schema ENERGIE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor …