duminică , 10 decembrie 2023
Home / Actualitate / 9,6 miliarde de euro vor fi investiți în infrastructura românească de transport

9,6 miliarde de euro vor fi investiți în infrastructura românească de transport

9,6 miliarde de euro vor fi investiți în infrastructura românească de transport în următorii ani, dintre care 4,65 miliarde vor fi fonduri europene nerambursabile. Decizia alocării fondurilor a fost luată la Bruxelles, unde Comisia Europeană a aprobat Programul Transport, propus de Guvern în cadrul Politicii de Coeziune 2021-2027.

Banii vor fi utilizați pentru finanțarea construirii de autostrăzi, drumuri expres, îmbunătățirea mai multor linii de cale ferată, numeroase lucrări navale (atât fluviale, cât și în portul Constanța). Printre drumurile de mare viteză se numără autostrăzile Pitești-Sibiu (A1), Ploiești-Brașov (A3), Târgu Neamț-Iași (A8), autostrada de centură a capitalei (A0) și drumul expres Pitești-Craiova (DX12).

În plus față de infrastructura de interes național, din aceste fonduri se vor realiza și proiecte locale, precum construcția și reabilitarea unor stații de metrou din București, crearea unor sisteme de trenuri metropolitane și construirea unor linii noi de tramvai în mai multe orașe din țară.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Proiectul de lege privind instituirea schemei de Certificare Voluntară „De Origine România ” DOR devine LEGE!

Proiectul de lege privind instituirea schemei de Certificare Voluntară „De Origine România ” DOR devine …