sâmbătă , 24 februarie 2024
Home / Actualitate / A fost reluată distribuția ajutoarelor alimentare europene

A fost reluată distribuția ajutoarelor alimentare europene

img_4077Primăria Municipiului Călărași, prin Direcția de Asistență Socială, anunță faptul că a fost reluată distribuția (etapa a III-a) a alimentelor POAD 2015-2016 (ajutoare alimentare europene). În acest moment stocul este de 2.402 cutii.

Pentru ridicarea ajutoarelor alimentare, beneficiarii se pot prezenta la Căminul de bătrâni Sf. Antim Ivireanul, din strada Oborului nr. 2A.

Beneficiarii, la ridicarea alimentelor, trebuie să prezinte documentele care dovedesc încadrarea în una dintre categoriile defavorizate, care sunt după caz următoarele:

A. Pentru categoriile de persoane  beneficiare de VMG (ajutor social) si ASF (Alocație de Susținere a Familiei) :
1. Dispoziţia scrisă a Primarului /sau mandatul poştal
2. Copie  act identitate  dupa caz : Carte identitate (Adulți ) sau Certificat Naștere pentru copii.

B. Pentru categoriile de persoane  aflate în evidența Agenţiei Județene  pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călărași ):
Pentru şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale de până la 450 lei, inclusiv :
1.  Carnetul de şomer vizat la zi, decizia de stabilire a cuantumului sau mandatul poştal, respectiv orice alt document prin care se atestă plata indemnizaţiei de şomaj cuvenite lunar
2. Copie  act identitate  după caz : Carte identitate (Adulți)
Pentru şomerii care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj în condiţiile
Legii nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare:
1.  Adeverinţă eliberată de Agenţia Județeana  pentru Ocuparea Forţei de Muncă  Călărași, care atestă înregistrarea persoanei ca şomer neindemnizat
2. Copie act identitate  dupa caz : Carte identitate (Adulti )

C. Pensionarii sistemului  public de pensii ale căror drepturi, obținute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt de până la 450 lei/lună inclusiv:
1. Talonul de pensie sau mandatul postal pentru plata drepturilor  (Talonul de pensie poate fi şi cel aferent lunii anterioare)
2. Copie  act identitate  după caz : Carte identitate (Adulți )

D. Pensionarii sistemului public de pensii, beneficiari ai indemnizației sociale pentru pensionari, acordată potrivit O.U.G. nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, al căror venit este de până la 450 lei/lună inclusiv:
1. Talonul de pensie sau mandatul postal pentru plata drepturilor  (Talonul de pensie poate fi şi cel aferent lunii anterioare)
2. Copie  act identitate  dupp caz : Carte identitate (Adulti )

E. Persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, cu modificările și completările ulterioare :
1.Talonul de pensie sau mandatul postal pentru plata drepturilor (Talonul de pensie poate fi şi cel aferent lunii anterioare)
2. Copie  act identitate  după caz : Carte identitate (Adulți )
F.  Persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private:
1. Certificatul de încadrare  în grad de handicap (copie)
2. Copie  act identitate  după caz : Carte identitate (Adulți )  sau Certificat Naștere pentru copii.

G.  Pentru categoriile de persoane fără venituri sau ale căror venituri lunare nete realizate sunt de până la 450 lei/lună /persoană, inclusiv, și nu se încadrează în nici una din categoriile prevăzute de lege:
1. Dispoziţia Primarului având anexată fie ancheta socială, fie adeverinţa eliberată de ANAF Calarasi
2. Copie  act identitate  după caz : Carte identitate (Adulți)  sau Certificat Naștere pentru copii.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Închidere sesiune schema ENERGIE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor …