Home / Actualitate / A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Construire adăpost pescăresc Dunărean

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Construire adăpost pescăresc Dunărean

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a semnat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Direcția Generală de Pescuit, contractul de finanțare pentru proiectul „Construire adăpost pescăresc Dunărean”.

În prezența ministrului Agriculturii, Petre Daea, s-au discutat obiectivele proiectului – construirea și dotarea unui adăpost pescaresc pentru creșterea siguranței pescarilor și realizarea unor alei de acces și a unei platforme carosabile pentru automobile. Nu sunt uitate nici măsurile pentru asigurarea unor facilități de depozitare și reparare ambarcatiuni, dar și a uneltelor de pescuit.

„Încă o reușită a administrației județene, după port un nou proiect va fi implementat pentru comunitate. Calarasiul reprezintă o zonă cu un potential turistic încă neexploatat, iar pescuitul este o atracție pentru oamenii locului și nu numai. M-am bucurat să-mi revăd fostul coleg de Parlament, acum ministru, și să primesc felicitările pentru intreaga echipă”, a declarat președintele Vasile Iliuță.

Terenul pe care se va construi adăpostul se află în intravilanul localității Cuza Vodă, zona PCTF Chiciu, suprafața terenului fiind de 2000 mp.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Închidere sesiune schema ENERGIE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor …