Home / Actualitate / Acasă în zona transfrontalieră România – Bulgaria

Acasă în zona transfrontalieră România – Bulgaria

Iarna nu este doar un anotimp, ci și o sărbătoare. Este timpul pentru tradiții, pentru confort și căldură, pentru familie, pentru atingerea unei mâini prietenoase, pentru o discuție lângă foc: este timpul pentru acasă.

Programul Interreg V-A România – Bulgaria pentru care Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România-Bulgaria îndeplinește rolul de Secretariat Comun, a ajuns la final în luna decembrie a acestui an. Împreună am creat amintiri dragi legate de momente importante pentru zona noastră transfrontalieră, am susținut și am promovat printre altele, îmbunătățirea capacității de cooperare, incluziunea socială pentru îmbunătățirea condițiilor de viață, într-un cuvânt, pentru a face ca zona transfrontalieră să fie ”acasă” pentru cât mai mulți cetățeni. Astfel, prin axa prioritară numărul 5 – “O regiune eficientă”, Programul a reamintit tuturor că bunătatea este cea mai frumoasă formă de umanitate.
În Comuna Grădinari din județul Giurgiu, a fost dezvoltat Departamentul de Asistență Socială, departament ce asigură un sistem de viață asistată pentru persoanele vârstnice care locuiesc în Grădinari, prin prisma proiectului ROBG 278 – „So-By – Îmbunătățirea coordonării și a politicilor sociale între Municipalitatea Byala și Comuna Grădinari pentru o regiune transfrontalieră eficientă”. De asemenea, tot în cadrul proiectului So-By, a fost înființat Centrul de Bătrâni „Flora” din Municipalitatea Byala, districtul Ruse, prin intermediul căruia, persoanelor cazate aici le sunt oferite servicii moderne medicale.
Proiectul ROBG 160 – HEALTH “Coordonare şi sprijin în modernizarea serviciilor de sănătate publică în regiunea Dolj-Vratsa”, a asigurat reabilitarea Spitalului Multiprofil de Tratament Activ „Sf. Ivan Rilski” – Kozlodui, Bulgaria care a fost dotat cu echipamente medicale. În același timp, a fost dotată corespunzător cu echipamente medicale, una dintre camerele operaționale din cadrul Clinicii de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.
Obiectivul proiectului ROBG 259 – „Creșterea eficienței asistenței medicale municipale în regiunea de graniță Berkovița – Băilești”, a fost acela de a îmbunătăți accesul la asistență medicală adecvată a cetățenilor care locuiesc în sate îndepărtate precum și furnizarea de echipamente moderne și inovatoare pentru spitalele municipale.
Programul Interreg reprezintă un obiectiv principal al politicii de coeziune care urmărește promovarea unei dezvoltări economice, sociale și teritoriale armonioase a Uniunii Europene. Astfel, ne dorim ca în noul an ce urmează să fim la fel de solidari, iar eforturile depuse în îndeplinirea obiectivelor propuse să rezulte în reușite în cadrul Programului Interreg VI-A RO-BG!
Vă dorim Crăciun fericit tuturor!
Detalii despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, despre evenimentele viitoare dar și despre proiectele finanțate, puteți găsi pe pagina de internet www.interregrobg.eu și pe site-ul noului program www.interregviarobg.eu.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL
PNL Municipiul Călăraşi se află pe un drum bun

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive