Home / Actualitate / Administratorii plajelor atenționati în vederea montării de plăcuțe de avertizare cu privire la riscurile scăldatului

Administratorii plajelor atenționati în vederea montării de plăcuțe de avertizare cu privire la riscurile scăldatului

România monitorizează și evaluează calitatea apelor de îmbăiere din zonele naturale, iar acest lucru se realizează prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică județene și a Municipiului București.

Necesitatea monitorizării derivă și din obligația României, ca stat membru UE, de a raporta anual la CE calitatea apei de îmbăiere din zonele naturale de îmbăiere, conform legislației: Directiva 2006/7/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 15 februarie 2006, privind gestionarea calității apei pentru scăldat.

Conform metodologiei de lucru, s-au recoltat probe de apă înaintea deschiderii sezonului de îmbăiere, rezultatele analizelor fiind necorespunzătoare; probele recoltate și lucrate la 7 zile după primele prelevări au avut și ele rezultat neconform, dar s-a constat o diminuare a încărcăturii microbiene față de primele probe.

După emiterea buletinelor pentru probele recoltate la 7 zile au fost înștiințați administratorii celor două plaje, în vederea montării de plăcuțe de avertizare cu privire la riscurile scăldatului.

Ultimele probe recoltate au evidențiat încadrarea în valorile normale pentru apele de îmbăiere din zonele naturale amenajate din Călărași. Activitatea plajelor nu a fost suspendată, a fost atenționată populația prin montarea plăcuțelor avertizoare și s-a intensificat ritmul de monitorizare.

Director Executiv                                                   Dr. Camelia Truică

DSP Călărași                                                Medic Șef – DSSP – DSP Călărași

Cezar Cristian Rădulescu                                   Medic primar epidemiolog

Doctor în Științe Medicale

 

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive