Home / Actualitate / ADR Sud Muntenia, coordonator al proiectului „PROSME – Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network”

ADR Sud Muntenia, coordonator al proiectului „PROSME – Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network”

Începând din acest an, ADR Sud Muntenia este coordonator al proiectului „PROSME – Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network”, finanțat în cadrul Programului pentru Competitivitatea Întreprinderilor și pentru IMM-uri (COSME)!

Agenția a preluat, din luna ianuarie 2017, atribuțiile de coordonator de la Fundația Centrul Român pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, conform contractului de finanțare încheiat împreună cu Comisia Europeană în data de 7 februarie a.c.. Astfel, pentru o perioadă de doi ani (ianuarie 2017 – decembrie 2018), ADR Sud Muntenia va coordona activitățile proiectului destinat IMM-urilor care sunt orientate spre creștere, afaceri integrate și servicii de sprijin pentru inovare și sunt conectate la piețele europene și internaționale. Bugetul total, pentru perioada ianuarie 2017 – decembrie 2018, este de 966.590 de euro, din care bugetul ADR Sud Muntenia este de 99.847,50 euro.

Scopul acestui proiect constă în facilitarea accesului IMM-urilor la piețele europene și internaționale, precum și crearea de parteneriate internaţionale cu mediul de cercetare. În acest sens, Agenţia, alături de partenerii din consorţiul proiectului furnizează, cu titlu gratuit, servicii de sprijin în domeniul dezvoltării internaționale a afacerilor pentru firmele din macroregiunea 3 (Sud Muntenia şi Bucureşti – Ilfov) şi identificare de parteneri din UE şi terţe ţări pentru realizarea de proiecte în colaborare în cadrul programului HORIZON 2020. Toate aceste servicii sunt furnizate prin aderarea consorţiului la reţeaua Enterprise Europe.

PROSME pune la dispoziția organizațiilor din regiunile București-Ilfov şi Sud Muntenia resursele a 600 de organizații partenere în rețeaua Enterprise Europe din 50 de ţări. Baza de date a rețelei Enterprise Europe include oportunităţi de cooperare în afaceri lansate de diferite firme, respectiv cereri şi oferte de produse şi servicii, de cooperare comercială, tehnologică, financiară şi în producție. Reunind în jur de 600 de organizații de sprijinire a afacerilor, reţeaua va ajuta companiile mici să profite de oportunitățile de afaceri de neegalat de pe piața unică a UE. Rețeaua contribuie și la consolidarea competitivității și durabilității întreprinderilor europene, care încearcă să exploateze noile oportunități apărute atât pe piața unică, cât și în țările terțe.

Alături de Agenţie, din consorţiul proiectului PROSME, ce se deruleză în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2020, fac parte următoarele entităţi partenere: Fundaţia Centrul Român pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, ADR Bucureşti – Ilfov, Asociaţia Constructorilor din România, Ministerul Economiei, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare – IMMA, InPULSE Partners SRL, SC IPA SA – societate comercială pentru cercetare, proiectare şi producţie de echipamente şi instalaţii de automatizare, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, CEC Bank SA, Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive