Home / Actualitate / Amplă acțiune de conștientizare a Regulamentului privind ocuparea temporară a domeniului public şi privat

Amplă acțiune de conștientizare a Regulamentului privind ocuparea temporară a domeniului public şi privat

Primăria Municipiului Călărași demarează, începând cu 15 martie 2019, în rândul celor care desfășoară activități economice, o amplă acțiune de conștientizare a Regulamentului privind ocuparea temporară a domeniului public şi privat în Municipiul Călăraşi, desfăşurarea comerţului stradal şi modalitatea de încasare a taxelor aferente ocupării, aprobat prin HCL nr. 32/2017, cu respectarea Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, Hotărârii de Guvern nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice și Ordonanţei de Guvern nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, republicată.

Având în vedere faptul că, în ultima vreme, s-au înregistrat mai multe sesizări cu privire la eventualele abateri de la Regulamentul amintit mai sus, acțiunea Primăriei Municipiului Călărași își propune să elimine eventualele nerespectări ale HCL nr. 32/2017, precum și informarea corectă a călărășenilor. Acțiunea vizează, în special, activitățile vulcanizărilor și a service-urilor auto, amplasarea aparatelor de cafea și a vitrinelor frigorifice, precum și expunerea mărfurilor în fața magazinelor.

Concomitent cu această acțiune, prin Direcția Poliția Locală, se vor intensifica controalele pe linia staționării autovehiculelor pe trotuare.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Închidere sesiune schema ENERGIE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor …