Home / Actualitate / Aplicație Gratuită InfoCons – scanezi produsul și afli ce consumi

Aplicație Gratuită InfoCons – scanezi produsul și afli ce consumi

Aplicația InfoCons, unică la nivel internațional, îți pune la dispoziție, într-o fracțiune de secundă, informații utile despre produsele pe care le consumi tu si copilul tău, alertele rapide pentru produsele alimentare și non-alimentare dar si toate numerele de urgență la nivel județean, național și internațional. Astfel, pentru tine, dar mai ales, pentru copilul tău, poți achiziționa produse în cunoștință de cauză, poți apela mai rapid numărul de urgență de care  ai nevoie atunci când ești în vacanță alături de copilul tău, și, mai mult decât atât, poți afla mai rapid care sunt produsele ce fac parte din lista alertelor rapide emise la nivelul UE.

Scanează produsele pe care vrei să le consumi, atât pentru tine, cât și pentru copilul tu, pentru a-i asigura un trai sănătos!

Prin scanarea  codului de bare de pe produsele pe care intenționezi să le consumi sau să i le gătești copilului tău, Aplicația GRATUITĂ InfoCons îți redă direct pe telefonul mobil:

Tipurile și numericul de E-uri (aditivi alimentari),

Alergenii;

Ingredientele;

Cantitatea de zahăr;

Cantitatea de sare;

Caloriile;

Distanța de alergare, mers sau pedalat pentru arderea caloriilor din produsul scanat;

Având la îndemână aceste informații, poți alege cele mai potrivite produse pentru masa, gustarea sau sandwich-ul pe care i-l oferi copilului tău.  De asemenea, ai posibilitatea de a salva produsele scanate într-o listă dedicată acestora, iar ulterior le poți folosi într-o multitudine de combinații, aflând printr-o simplă bifare: cantitatea TOTALĂ de zahăr, cantitatea TOTALĂ de sare, numărul TOTAL de E-uri, dar și de câte ori se repetă acestea.

Totodată, în cazul în care produsul scanat conține alergeni, atunci tu ești  informat cu privire la denumirea,  numarul si tipul acestora. Alergenii apar instant în urma scanării codului de bare și sunt delimitați într-o secțiune marcată cu culoarea roșie, pentru a fi ușor de remarcat. Ținând cont că unele realcții alergice pot provoca probleme grave, această secțiune din cadrul Aplicației InfoCons este una indispensabilă pentru tine și  mai ales pentru copilul tău!

Astfel, prin utilizarea unei singure aplicații, Aplicația InfoCons, reușești să îi prepari copilului tău gustarea favorită folosind produsele ce sunt în concordanță cu preferințele  de consum ale tale și ale familiei tale!

Este important să alegi produsele în cunoștință de cauză, mai ales în contextul în care în anul 2016, 340 milioane de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani, au fost încadrați în categoria supraponderalilor sau obezilor. Datele din 2020 arată că 39 milioane de copii cu vârste cuprinse sub 5 ani au fost caracterizați ca fiind supraponderali sau obezi, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Află care sunt alertele pentru siguranța produselor agroalimentare și non-alimentare printre care si jucarii  doar cu Aplicația Gratuită InfoCons!

Cu ajutorul aplicației InfoCons, ai acces la alertele pentru siguranța produselor agroalimentare si non-alimentare (Safety Gate) într-un singur loc, fără a mai fi nevoie să întreprinzi un întreg proces de căutare, care de multe ori este consumator de timp sau fără succes. Alertele pot afișate în română sau engleză, în funcție de preferințele utilizatorilor, fiind prezentate succint și pe înțelesul tuturor.

Alertele rapide privind produsele alimentare și non-alimentare regăsite direct în Aplicația GRATUITĂ InfoCons, sunt o unealtă utilă pentru părinți, aceștia reușind să evite produsele ce fac obiectul acestor alerte și astfel, multe probleme pot fi eliminate. În lista alertelor rapide pentru produsele non-alimentare pot fi regăsite produse tip jucării. Astfel că o informare corectă, din timp, cu privire la jucăriile ce se regăsesc în această listă, facilitează ulterior întreg procesul de alegere și achiziționare a acestor articole pentru copilul tău!

Organizate într-o ordine cronologică, de la cea mai recentă alertă și până la cea mai veche, alertele pentru siguranța alimentelor pot fi accesate rapid și ușor din butonul „i”. Țările vizate, gradul de risc ( de la scăzut, nedeterminat și până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, precum și ultimele actualizări sunt afișate odată deschisă lista alertelor din aplicația InfoCons.

Aplicația este disponibil pentru orice sistem de operare Android, IOS și Huawei, iar descărcarea acesteia se poate realiza AICI.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

VIDEO – Valentin Dumitru Deculescu este noul prefect al județului Călărași

Prin Hotărârea de Guvern nr. 346/2024, domnul Valentin Dumitru Deculescu a fost numit în funcția …