sâmbătă , 17 februarie 2024
Home / Actualitate / Birourile vamale de frontieră vor fi dotate cu sisteme performante de scanare

Birourile vamale de frontieră vor fi dotate cu sisteme performante de scanare

Birourile vamale de frontieră vor fi dotate cu 26 de sisteme performante de scanare, care vor fi montate la începutul anului viitor. Echipamentele vor permite verificarea mai rapidă și mai precisă a conținutului mijloacelor de transport, inspectarea coletelor și a containerelor urmând să se facă fără deschiderea lor. Prin acest proiect PNL, autoritățile vor lupta mai eficient cu evaziunea, iar cei care tranzitează vămile românești vor aștepta mai puțin. Finanțarea este asigurată din bugetul național și din fonduri provenite din PNRR.

”De astăzi intrăm în linie dreaptă în lupta noastră cu eradicarea fenomenelor ilicite și în direcția modernizării și îmbunătățirii sistemului vamal, cu accent deosebit pe consolidarea eforturilor de combatere a contrabandei. Alături de introducerea e-factura, e-sigiliu, și introducerea informațiilor telemetrice în sistemul de e-transport, construim un ecosistem digital robust care să descurajeze orice încercare de fraudă și contrabandă” a declarat @Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Închidere sesiune schema ENERGIE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor …