Home / Actualitate / Călărăşenii au participat în număr mare la manifestările dedicate Zilei Marinei

Călărăşenii au participat în număr mare la manifestările dedicate Zilei Marinei

mare 2 (2)Ca în fiecare an, Primăria Municipiului Călărași a organizat manifestări în Parcul Central, pe malul brațului Borcea, cu ocazia Zilei Marinei. Călărășenii au venit în număr mare la eveniment, unii să participe la concursurile dedicate acestei zile, iar alții doar să privească.

Călărăşenii au ieşit în număr mare în Parcul Central, pe malul brațului Borcea, luni 15 august, unde au participat la tradiţionalele manifestări dedicate Zilei Marinei. Unii au venit să participe la diferitele concursuri, iar alții au profitat de ziua liberă și au venit să privească parada bărcilor, să mănânce mici și să bea bere. Ziua a început cu oficierea, la ora 8.30, a Sfintei Liturghii de către P.S. Vicenţiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoţit de un sobor de preoţi și diaconi, la Biserica „Alexe”. După slujbă, suita oficială s-a deplasat în Parcul Central unde la ora 11.00 a avut loc slujba de pomenire a eroilor marinari. A urmat depunerea coroanelor de flori la Crucea Marinarului din Parcul Central, mai multe oficialități din cadrul instituțiilor călărășene participând la eveniment. Cum era de așteptat, pe braţul Borcea s-au derulat activităţi precum defilarea navelor, nunta marinărească, concursuri de bărci cu motor, concursuri de bărci cu rame, concursuri de înot (fete și băieţi), parada ambarcaţiunilor de caiac-canoe, școndru, prinderea raţelor, desene pe asfalt. Așadar concursuri au fost pentru toate vârstele. Nici premiile nu au lipsit din cadrul acestei zile festive. Câștigătorul concursului de școndru, care a reușit să ia steagul, a primit din partea organizatorilor un purcel. Pe rațe a fost de asemenea bătaie, înotătorii care au prins păsările le-au putut lua acasă. Au mai fost de asemenea acordate premii și pentru celelalte concursuri, bani și diferite obiecte, în funcție de tematica concursului. Tot cu ocazia Zilei Marinei, Primăria Călăraşi a organizat şi competiţia  de minifotbal Cupa Marinei, ajunsă la a IX-a ediţie, unde participanții s-au războit pentru ocuparea primului loc, plătit destul de generos. Suma alocată de Primăria Municipiului Călărași pentru organizarea Zilei Marinei a fost de aproximativ 70.000 de lei.

Echipe participante la Cupa Marinei:

C. Tenaris Silcotub

Sofidel

Primăria Municipiului

Consiliul Județean

Jandarmeria

Donalam

R.C.T.

Sindicatul Integrarea

C. Ecoaqua S.A.

S.U. Barbu Știrbei

Martifer

P.J.

Cavalerii Fluierului

Rezultatele finalelor, arbitrate de domnii Caraion Cristian și Solomon Marian, au fost următoarele:

Finala mică : Primăria Mun. Călărași  – Jandarmeria – 6-8

Finala mare  :  Sindicatul Integrarea – Cavalerii Fluierului 2-5

Echipele clasate pe primele 4 locuri au primit câte o minge, o cupă și o diplomă pentru fiecare jucător.

Echipele clasate pe podium au primit pentru fiecare jucător câte o medalie, iar în bani, premiile au fost următoarele: Locul I – 160 lei/jucator, locul II – 140 lei/jucator, locul III – 120 lei/jucator

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive