Home / Actualitate / Călărași-Soare și Culoare-Ziua Corturilor deschise Pentru UNIRE

Călărași-Soare și Culoare-Ziua Corturilor deschise Pentru UNIRE

Joi, 14 iunie 2018, pe platoul din fața primăriei Călărași a avut loc deschiderea cortului cu scopul de informare și stângere de semnături  pentru modificarea constituției în vederea UNIRII Basarabiei cu România.

Evenimentul face parte din  inițiativa civică Ziua Corturilor Deschise care se desfășoară  în toată  țara demarată de cea mai mare alianță civică din România.

 Au participat Daniel Drăgulin –Primarul municipiului Călărași,Marius Dulce-Președinte-Director General  la Casa  de  Asigurări de Sănătate Călărași, Amza Eufosina-Director ș i Hrenicu Tudor-profesor la Colegiul Național „Știrbei Vodă”, Pavel Rodica –Director,Gina Pațac-profesor învățământul primar,Camelia Toneanu-profesor învățământul primar,Nicolai Constantin-profesor religie- la „Școala Gimnazială  Carol I”, Șerban Laura-profesor  Colegiul „Ștefan Bănulescu”,  Cristina Pătra-Director adj. Ancuța Puișor-profesor,Vasilica Tudor-învățătoare ,Tenea Marian-profesor- la „Școala Gimnazială Mihai Viteazul”, Eugenia Stănescu-Director Antena !,Vali Popa-Divers Media, Marinel Stoica- Antena 1,consilieri locali,voluntari unioniști,jurnaliști, elevi  de la „Școala Gimnazială Mihai Viteazul”, la „Școala Gimnazială  Carol I”. Vă mulțumesc tuturor pentru implicare și participare.Ați dat conținut și culoare,bucurie și speranță.Vouă vi se datorează reușita evenimentului.

Alianţa pentru Centenar – constituită din 130 de asociaţii şi grupuri de iniţiativă – a dat startul unei campanii de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei României, care să cuprindă o referire explicită la unirea cu Republica Moldova. Iniţiatorii acestui demers îşi propun să strângă, în perioada 23 aprilie-25 iunie 2018 un milion de semnături.

Pentru revizuirea Constituţiei, membrii Alianţei pentru Centenar au identificat şi format un grup de experţi în drept constituţional care lucrează la fraza finală a preambulului Legii fundamentale, similară celei din Constituţia Germaniei şi în care va fi prevăzut dreptul poporului român de a se reunifica paşnic, în concordanţă cu Tratatul de la Helsinki (1975).

Revizuirea Constituției, inspirație germană

În cazul în care revizuirea Constituției ar fi dusă la bun sfârșit în sensul urmărit de unioniști, textul din preambul ar include o frază despre reunificare, inspirată de Constituția germană dinaintea reunificării din 1990:

„Experții noștri constituționaliști, atât de la Chișinău, cât și de la București lucrează la fraza finală a preambulului Constituției care să prevadă libertatea poporului român de a se reunifica pașnic, în concordanță cu Tratatul de la Helsinki din 1975, într-o frază similară cu cel din constituția Germaniei”,a declarat George Simion  liderul mișcării unioniste

Și la Călărași s-a format un grup de Inițiativă pentru strângerea de semnături

Nelu Bălașa

[inpost_fancy thumb_width=”200″ thumb_height=”200″ post_id=”2712″ thumb_margin_left=”0″ thumb_margin_bottom=”0″ thumb_border_radius=”2″ thumb_shadow=”0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)” id=”” random=”0″ group=”0″ border=”” show_in_popup=”0″ album_cover=”” album_cover_width=”200″ album_cover_height=”200″ popup_width=”800″ popup_max_height=”600″ popup_title=”Gallery” type=”fancy” sc_id=”sc1529050475527″]

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive