Home / Actualitate / Cazierul judiciar se va putea elibera
și în format electronic!

Cazierul judiciar se va putea elibera
și în format electronic!

Camera Deputaților a adoptat astăzi un proiect de lege prin care se introduce posibilitatea de eliberare a cazierului judiciar şi în format electronic. Astfel, se prevede ca şi eliberarea cazierului, nu doar depunerea cererii de eliberare să fie făcută în formă electronică.
Se dorește astfel creşterea operativităţii în obţinerea certificatului de cazier judiciar, în sensul simplificării acestei proceduri.

“La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip prevăzută la alin. (1) şi (2), certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică.

Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice. (…) În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar”, se arată în textul proiectului de lege.
Proiectul are ca obiect de reglementare completarea Legii 290/2004 privind cazierul judiciar. Proiectul merge la promulgare, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole ”Cupa calului de sport Românesc”

Romsilva sub egida Federației Ecvestre Române, va organiza în weekend-ul (17-19 Mai 2024) la Herghelia …