Home / Actualitate / COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ CĂLĂRAȘI – INFORMARE

COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ CĂLĂRAȘI – INFORMARE

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, la nivelul județului Călărași, în data de 31.03.2020, ora 14.00, se află:
– 267 de persoane în carantină;
– 2188 persoane izolate la domiciliu, aflate sub monitorizare.
În ultimele 24 de ore, un număr de 1248 persoane au ieșit din izolare, finalizând perioada de 14 zile.
Angajați ai Poliției, Jandarmeriei și Poliției Locale desfășoară în continuare
misiuni specifice în vederea prevenirii răspândirii COVID-19. Așadar, până la
această dată, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 294 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 239 de sancțiuni în valoare de aproximativ 218.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.
Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole ”Cupa calului de sport Românesc”

Romsilva sub egida Federației Ecvestre Române, va organiza în weekend-ul (17-19 Mai 2024) la Herghelia …