Home / Actualitate / COMUNICAT DE PRESA – proiect cu titlul – CLUB CU SPECIFIC PESCĂRESC în comuna Dichiseni

COMUNICAT DE PRESA – proiect cu titlul – CLUB CU SPECIFIC PESCĂRESC în comuna Dichiseni

dichiseni

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Comuna Dichiseni a implementat  în perioada 28.04.2014 – 15.08.2016,  în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași, proiectul cu titlul – CLUB CU SPECIFIC PESCĂRESC în comuna Dichiseni, judetul Călărași, finanțat prin Programul Operațional de Pescuit,  Axa prioritară – 4 – Dezvoltarea durabilă a zonelor pescărești, măsura: 2.1.1  – Îmbunătățirea competitivității zonei de pescuit, prin investiții, în vederea îmbunătățirii mediului de viață – Strategia de dezvoltare locală integrată a zonei pescărești – DUNĂREA CĂLĂRĂȘEANĂ, contract nr. : 150/28.04.2014.

 

Obiectivul general presupune reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea infrastructurii socio-culturale (Căminul cultural din satul Coslogeni, comuna Dichiseni) prin realizarea unui cadru optim pentru diversificarea activităților în acest sens și îmbunățățirea serviciilor socio-culturale (Club cu specific pescăresc), în vederea creșterii competitivității economice la nivelul  teritoriului.

 

Contractul de executie lucrari incheiat intre comuna Dichiseni si  S.C. ACL S.R.L. pentru obiectivul: “Infiintare club cu specific pescaresc, comuna Dichiseni judetul Calarasi”, avand o valoare de 682.201,08 lei, la care se adauga TVA in valoare de 163.728,26 lei, a constat in:

  • Lucrari de demolari care au constat in desfacerea locala a pardoselilor existente ; desfacerea tencuielilor interioare si exterioare conform proiect, in vederea executiei camasuielilor la pereti ; desfacerea invelitorilor, a jheaburilor si burlanelor in vederea refacerii lor; desfacerea usilor si ferestrelor ; demolare zidariei de caramida conform proiect ;
  • Turnare beton la fundatii grupuri sanitare, turnare beton armat in radier, pereti si placa fosa vidanjabila; reparatii fisuri si crapaturi la pereti prin injectare cu mortar de ciment ; forarea mecanica a gaurilor in vederea prinderii plasei sudate necesara camasuirii peretilor ;armarea, cofrarea si turnarea betonului in nuclee conform proiect ;  armarea, cofrarea si turnarea betonului in cadre si centuri conform proiect ; armarea peretilor cu plasa sudata si executarea torcretului in vederea realizarii camasuirii conform proiect  
  • Executie sarpanta si invelitoare conform proiect
  • La interior cladire existenta au fost realizate gleturi la pereti, tavane din placi din rigips, plafoane suspendate din rigips.
  • La grupul sanitar au fost realizate zidarie din BCA, tencuieli interioare si exterioare , sape interioare, pardoseli din gresie si placarea pereti cu faianta, lucrari de amenajre grupuri sanitare conform proiect. Au fost montare lavoare, vas wc si rezervoare complet echipate, usi acces si ferestre din profile PVC si instalatie de alimentare cu apa si canalizare noi.
  • La exterior executarea termosistemului la pereti realizat din polistiren lipit cu adeziv si armat cu plasa de fibra de sticla, si a fost realizata tencuiala decorativa. 

De asemenea au fost achizitionate bunuri in constand in instalatie de sonorizare, bunuri/mobilier si au fost organizate evenimente pentru promovarea programului si a finantatorului, precum si a obiectivului de investitii realizat in cadrul proiectului.

 

Pana la data de 12/08/2016, valoarea totala a proiectului este de 888.683,29 lei, din care  cheltuielile eligibile efectuate si decontate din POP 2007 -2013 sunt de 870.923,29 lei, la care se adauga TVA.

 

Relatii suplimentare pot fi solicitate pe adresa primaria.dichiseni@yahoo.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole ”Cupa calului de sport Românesc”

Romsilva sub egida Federației Ecvestre Române, va organiza în weekend-ul (17-19 Mai 2024) la Herghelia …