Home / Actualitate / Consiliul Județean Călărași a cumpărat clădirea fostei SIF Muntenia

Consiliul Județean Călărași a cumpărat clădirea fostei SIF Muntenia

IMG_7774Astăzi s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru imobilul situat în municipiul Călărași, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1A, bl. A24 (Flora), tronson 3, alcătuit din teren intravilan cu destinația curți – construcții în suprafața de 308,44 mp (conform măsurătorilor cadastrale).

Preţul contractului de vânzare – cumpărare prin care GRUPUL FINANCIAR MUNTENIA S.A. a achiziţionat imobilul de la Societatea de Investiţii Financiare MUNTENIA S.A. a fost în anul 2008 de 576.000 lei, fără T.V.A, iar Consiliul Județean Călărași a  achiziționat imobilul la prețul de 120.000 euro fără TVA la cursul euro din ziua semnării contractului.

Prețul inițial a fost 125.000 euro conform raportului de evaluare întocmit de un evaluator autorizat. După negociere și o minută încheiată între ambele părți s-a ajuns la prețul final de 120.000 euro fără TVA.

Imobilul compus din parter (alcătuit din 2 birouri, 2 depozite, 1 sală ședințe, 4 holuri și 5 grupuri sanitare) și etaj (alcătuit din două depozite, 3 birouri, 2 holuri și 6 grupuri sanitare) va deservi Direcția Județeană de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Călărași înființată prin Hotărârea Consiliului Județean Călărași nr. 127 din 27.09.2016 ca serviciu public cu patrimoniu format din drepturi și obligații asupra unor bunuri aflate în proprietatea publică sau privată a județului pe care le administrează în condițiile legii.

Direcția se confruntă cu o lipsă acută de spațiu datorită faptului că și-a mărit numărul de angajaţi, achiziționarea imobilului fiind urgent necesară.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive