Home / Actualitate / Consiliul Județean Călărași în parteneriat cu Camera de Comerț Călărași derulează întrevederi cu reprezentanții mediului de afaceri local

Consiliul Județean Călărași în parteneriat cu Camera de Comerț Călărași derulează întrevederi cu reprezentanții mediului de afaceri local

Consiliul Județean Călărași în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași derulează în perioada 2 – 15 martie 2018 o serie de întrevederi cu reprezentanții mediului de afaceri local.

Principalele teme ale discuțiilor vor fi legate de necesitățile agenților economici la nivelul județului nostru și viziunea de ansamblu a agenților economici privind dezvoltarea județului Călărași.

Astăzi, la cabinetul președintelui Consiliului Județean Călărași, ec. Vasile Iliuță, a fost prezent reprezentantul societății comerciale SOFIDEL (fostul COMCEH), domnul  Sorin Vrabie  care a punctat câteva elemente importante necesare dezvoltării economice și sociale ale județului nostru.

“Ne luptăm cu o lipsă a forței de muncă specializată, tinerii nu se mai îndreaptă către meserii, aceasta este principala problemă a societății noastre. Tinerii pleacă spre București sau către străinătate din cauza neatractivității orașului”, a declarat domnul Vrabie.

Autoritatea județeană a preluat subiectele puse în discuție de reprezentantul SC SOFIDEL și a venit cu propunerea unui învățământ tip DUAL la nivelul școlilor de meserii din județ, prin gândirea unor protocoale cu Inspectoratul Județean Școlar Călărași care să aibă ca finalitate încadrarea viitorilor absolvenți în câmpul muncii.

La prima întâlnire dintre Consiliul Județean Călărași și oamenii de afaceri  au mai participat:  Marian Drăgan – președintele CCIA Călărași, Silvia Mândruțescu – director CCIA Călărași, Bogdan Georgescu – administratorul Consiliului Județean Călărași, Eduard Grama – director al Direcției de Dezvoltare și Relații Externe din cadrul Consiliului Județean Călărași. 

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Ziua Eroilor comemorată în Municipiul Călărași

Joi, 13 iunie 2024, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, la Cimitirul Central …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive