Home / Actualitate / Consiliul Județean Călărași lansează primul exercițiu de BUGETARE PARTICIPATIVĂ din judeţul Călăraşi

Consiliul Județean Călărași lansează primul exercițiu de BUGETARE PARTICIPATIVĂ din judeţul Călăraşi

    Sub sloganul „Împreună pentru judeţul Călăraşi!”, Consiliul Județean Călărași lansează primul exercițiu de BUGETARE PARTICIPATIVĂ din judeţul Călăraşi se va desfășura pe parcursul anului 2020.

        Proiectele identificate și propuse de cetăţenii judeţului Călăraşi, vor fi validate de Consiliul Judeţean Călăraşi, în urma unui proces de votare prin care să se asigure reprezentativitatea rezultatelor, apoi asumate de către Consiliul Judeţean Călăraşi și implementate la nivelul judeţului Călăraşi.

Cetățenii vor fi astfel implicați într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul judeţului Călăraşi, asumându-şi, în acest fel, rolul de participanţi activi în definirea și abordarea problemelor comunității.

    Valoarea bugetului propus, pentru anul bugetar 2020, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate, reprezintă 2% din bugetul anual al Consiliului Judeţean Călăraşi şi este în cuantum de 4.377.000 lei.

        Valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 1.000.000 lei, inclusiv T.V.A., urmând ca celelalte proiecte eligibile să fie finanţate până la epuizarea sumei totale alocate.

Procesul de bugetare participativă este unul orientat către cetățean, iar obiectivele principale sunt:

  • Creşterea nivelului de dialog şi de colaborare dintre cetăţeni şi Consiliul Judeţean Călăraşi;
  • Creşterea gradului de asumare şi implicare a cetățenilor în procesul de dezvoltare a judeţului Călăraşi;
  • Ajustarea politicilor publice în concordanță cu nevoile și așteptările cetățenilor;
  • Îmbunătățirea transparenței Consiliului Judeţean Călăraşi;
  • Iniţierea și stimularea democrației participative.

Sunt încurajați să se implice în procesul de bugetare participativă toți cetățenii judeţului Călăraşi care au interes în dezvoltarea judeţului Călăraşi și au vârsta minimă de 18 ani.

Pentru mai multe detalii legate de domeniile de aplicare, calendarul de depunere, modalitatea de înscriere a proiectelor, criteriile de eligibilitate, votarea şi validarea acestora, puteţi consulta site-ul Consiliului Judeţean Călăraşi www.calarasi.ro, Secțiunea Informaţii publice/Bugetare participativă, unde regăsiţi Regulamentul de participare şi Dispoziţia preşedintelui nr. 186 din 29.11.2019 privind aprobarea măsurilor pentru implementarea procesului de bugetare participativă  la nivelul judeţului Călăraşi.

        Mult succes tuturor!

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Ziua Eroilor comemorată în Municipiul Călărași

Joi, 13 iunie 2024, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, la Cimitirul Central …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive