Home / Actualitate / Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, reunit în ședință ordinară la Târgoviște

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, reunit în ședință ordinară la Târgoviște

3În data de 20 ianuarie, la Târgoviște, a avut loc prima ședință a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia din anul 2017.

Primele proiecte de hotărâre aprobate în cadrul ședinței au vizat alegerea noului președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, precum și actualizarea componenței CpDR. Astfel, mandatul de preşedinte a fost preluat de către domnul dr. jr. Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care îl înlocuiește pe domnul conf. univ. dr. Adrian Țuțuianu, ales în Senatul României. Vicepreședintele CpDR Sud Muntenia este Constantin Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeș.

Totodată, în cadrul reuniunii au fost aprobate proiectele de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor regiunii de dezvoltare Sud Muntenia în Comitetul de Monitorizare al Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, precum și actualizarea listei de proiecte pentru care ar putea fi întocmite cereri de finanţare în cadrul POR 2014 – 2020, Prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

De asemenea, membrii Consiliului au aprobat proiectele de hotărâre ce vizează desfăşurarea în bune condiţii a activităţii ADR Sud Muntenia în anul 2017.

În încheiere au fost prezentate informări despre stadiul depunerii proiectelor în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 și despre situația contractelor finanțate prin programul POR 2007 – 2013, care au fost declarate nefuncţionale/ prelungite până în data de 31 decembrie 2016. Membrii CpDR Sud Muntenia au primit, totodată, detalii legate de organizarea de cursuri de formare profesională pentru ocupațiile Manager de proiect și Expert Achiziții publice, care s-au desfășurat în lunile noiembrie – decembrie 2016, pentru aparatele de specialitate din cadrul unităților administrativ-teritoriale din regiunea noastră, precum și ale instituțiilor subordonate acestora.

8Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui judeţ din regiunea noastră (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: preşedintele consiliului judeţean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orăşeneşti, reprezentantul consiliilor locale comunale.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive