Home / Actualitate / Dacă vrei să ai un copil copil bine educat, nu mai face aceste 5 greșeli majore

Dacă vrei să ai un copil copil bine educat, nu mai face aceste 5 greșeli majore

IATĂ CELE CINCI GREȘELI PE CARE LE FAC MAJORITATEA PĂRINȚILOR

1. Ți-e frică de copilul tău

Exemplu: Dacă un copil dorește să bea lapte dintr-o cană diferită, și nu din cea obișnuită, părinții încep imediat să caute o altă cană în loc să ignore cererea copilului. Se tem că copilul lor va plânge sau va refuza să mănânce.

Emma consideră că aceasta este o mare greșeală. Copilul tău nu ar trebui să-ți dea o comandă. Trebuie să-l lași să plângă dacă vrea și să pleci în altă parte dacă nu vrei să auzi, dar niciodată să nu-ți crești copiii satisfăcându-le fiecare dorință pe parcursul creșterii lor. Trebuie să te gândești ce mesaj le transmiți atunci când le oferi tot ce își doresc doar pentru că plâng. Ai de gând să faci ceva în privința asta?


2. Găsești mereu scuze („Așa sunt copiii”)

Una dintre cele 5 greșeli pe care părinții le fac este aceasta. Dacă îi cauți scuze la comportamentul prost și izbucnirile nervoase pe care le are în public folosind această expresie, îți motivezi copiii să continue să se comporte prost și să fie iresponsabili.

Copiii sunt de fapt capabili să facă mult mai mult decât se pot aștepta părinții lor. Acest lucru este valabil când viine vorba de respect, maniere, munca casnică de zi cu zi, generozitate și autocontrol.
Emma susține că ar trebui să crești așteptările pe care le ai de la copiii tăi, astfel îi vei învăța cum să se comporte corect.

 3. Nu lași pe altcineva să îți certe copilul 

Pe vremuri, educatorii, învățătorii și profesorii ne puteau certa copiii când aceștia se comportau necorespunzător.
Erau ochii și urechile noastre când copiii erau departe de privirile noastre. În zilele noastre acest lucru este aproape imposibil, pentru că dacă un profesor sau un învățător ceartă un copil, părinții tind să se enerveze.

Ei nici măcar nu încearcă să afle ce s-a întâmplat de a provocat acest tip de reacție cadrului didactic. Dacă te comporți așa, practic le spui copiilor tăi să se poarte prost, că oricum nici tu, nici învățătorul, nici profesorul nu pot face nimic pentru a-l opri.

4. Pui mereu copilul pe primul loc

Una dintre cele 5 mari greșeli este și aceasta. Părinții au tendința de a avea grijă prea mult de copiii lor. Este bine pentru evoluție, dar ar trebui să creăm și un orar adaptabil nevoilor copiilor, cum ar fi hrana, hainele, alăptarea și altele.


Părinții din ziua de azi o duc la un alt nivel, supunându-și propriile obligații și sănătatea mintală copiilor, la satisfacerea tuturor nevoilor și solicitărilor acestora. Nu le poți oferi tot ce își doresc, când vor. De asemenea, nu poți să alergi pentru tot ceea ce îți cer. Acest lucru vă va fura liniștea și sănătatea, vă va stresa, dar mai presus de toate, le va arăta copiilor voștri că sunt cei care dețin controlul.

Nimic nu se va întâmpla cu copilul tău doar pentru că ți-ai luat ceva timp pentru tine (cu excepția cazului în care există o urgență de vreun fel), nici dacă spui NU, nu se va întâmpla nimic rău. Nu te neglija și nu uita că și tu ești importantă.

 5. Îi dai telefonul sau tableta de fiecare dată când o cere

Părinții din ziua de azi recurg adesea la o serie de trucuri rapide pentru a evita ca copiii lor să se plictisească și astfel să înceapă să se comporte rău, agitat. Le dă telefonul ori de câte ori așteaptă o programare la medic, când se îmbarcă într-un avion, când așteaptă un autobuz sau cînd gătesc și fac curățenie în casă.

Trebuie să-ți înveți copiii cum să aibă răbdare și cum să se distreze singuri, fără a avea nevoie de dispozitive electronice. De asemenea, ar trebui să învețe că mâncarea nu va fi gata și servită oricând doresc. Mai presus de toate, ar trebui să-i înveți pe copiii tăi că trebuie să te ajute în bucătărie, dar nu cu gătitul propriu-zis, ci cu spălatul sau ștersul vaselor.

Acest lucru îi va ajuta să devină mai puternici și mai responsabil. Încearcă să nu faci aceste 5 greșeli și fii un părinte mai bun pentru copiii tăi!


Cum îl vor ajuta toate aceste lucruri pe copilul tău când va fi adult?

Va deveni înțelegător, nu se va teme să își caute un loc de muncă bun, va fi responsabil, nu va fugi de greutăți, nu va simți că tot ce este mai rău i se întâmplă lui. Nu va da vina pe viață și pe circumstanțele nefavorabile, nu va avea mereu nevoie de cineva care să îi rezolve problemele pentru că va încerca să și le rezolve singur, va învăța să aprecieze totul, va fi mai calm, mai inteligent și mai manierat.

sursa: stiai.net

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive