Home / Actualitate / De Ziua Mondială a Apei, la Călărași a fost prezentat studiul de fezabilitate pentru proiectul “Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a operatorului regional în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014 – 2020”

De Ziua Mondială a Apei, la Călărași a fost prezentat studiul de fezabilitate pentru proiectul “Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a operatorului regional în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014 – 2020”

siglaZiua Mondială a Apei a fost sărbătorită, joi, 22 martie, într-un mod special la Călăraşi. ECOAQUA S.A. Călărași împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECOAQUA au colaborat pentru a realiza un eveniment complex, celebrând Ziua Mondială a Apei printr-o serie de acțiuni în parteneriat cu diverse instituții din județ.
Acțiunile s-au desfășurat la sediul Consiliului Județean Călărași, Primăriei Municipiului Călărași, Centrului Cultural Județean Barbu Știrbei, Muzeului Municipal Călărași, Muzeului Județean Dunărea de Jos și a Bibliotecii Județene.

Mai multe evenimente au fost create în cadrul celebrării apei la Călăraşi: o conferință, diverse concursuri și expoziții tematice, chiar și o expoziție de produse, echipamente și soluții tehnologice pentru domeniul apă potabilă şi apă uzată.

UN-Water (Grupul ONU pentru Apă) a stabilit pentru anul 2018 tema evenimentului ca fiind: „Soluții naturale pentru apă”. Anul acesta Ecoaqua Călărasi şi Asociaţia de Dezvoltare Inter­comunitară Ecoaqua Călărasi au celebrat Ziua Mondială a Apei printr-o serie de acţiuni în parteneriat cu mai multe instituţii din judeţ. Actiunile au avut loc la Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului Călăraşi, Centrul Ju­de­ţean de Cultură şi Creaţie, Muzeul Municipal Călăraşi, Muzeul Dunării de Jos dar şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” din Călăraşi. La eveniment au participat directorul general al Ecoaqua S.A., Cezar Neagu, re­prezentanţii Consiliului Judeţean Călăraşi, primari, furnizori de echipamente. Cu ocazia sarbatoririi Zilei Modiale a Apei au avut loc numeroase concursuri si expozitii tematice.

deculescuLa acest eveniment, din partea ADI Ecoaqua Călărași, a participat Valentin Deculescu, președintele Adunării Generale a Asociaților, care a dorit să felicite echipa care s-a implicat în realizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul “Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a operatorului regional în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014 – 2020”.
Vreau să vă mulţumesc că sunteţi alături de noi la acest eveniment, care pentru noi și pentru operatorul Ecoaqua tinde să devină o tradiţie. Mulţumesc în primul rând specialiştilor din domeniu care au venit astăzi la Călărași, mulţumesc reprezen­tanţilor Unităţilor Administrativ Teritoriale care sunt aici, presei şi, nu în ultimul rând, celor care au fost alături de noi în organizarea acestui eveniment. Asociaţia are la ora actuală 37 de membri UAT, atât din Călăraşi cât şi din Ialomiţa, fac parte municipiile Călăraşi, Olteniţa şi Urziceni, pe lângă alte oraşe şi comune. Faptul că anul trecut, la acest eveniment, am semnat contractul de finanţare pentru acest proiect, şi astăzi putem să prezentăm studiul de fezabilitate al proiectului, denotă că cei care au ales să opereze cu Ecoaqua, cei care sunt membri ADI, nu au făcut o greşeală şi vreau să-i felicit pe cei care s-au implicat în acest proiect. ADI Ecoaqua, în următoarea perioadă, îşi propune ca strategie două obiective: să extindă operarea la cât mai mulţi membri ai asociaţiei şi, în funcţie de ceea ce-şi doresc primarii din localităţile membre, vom face cunoscută strategia de dezvoltare a serviciului pe ur­mătorii 5 ani. Eu vă mulţumesc şi vă urez succes.”, a declarat acesta.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole ”Cupa calului de sport Românesc”

Romsilva sub egida Federației Ecvestre Române, va organiza în weekend-ul (17-19 Mai 2024) la Herghelia …