Home / Actualitate / Deputatul Dumitru: ,,Doi liceeni extraordinari, Dragoș și Vlad, pasionați de inovație și agricultură, m-au vizitat în camp, la mine acasă, la Chiselet”

Deputatul Dumitru: ,,Doi liceeni extraordinari, Dragoș și Vlad, pasionați de inovație și agricultură, m-au vizitat în camp, la mine acasă, la Chiselet”

România are viitor!

Doi liceeni extraordinari, Dragoș și Vlad, pasionați de inovație și agricultură, m-au vizitat în camp, la mine acasă, la Chiselet, pentru a testa un sistem tehnologizat inovator, care verifică umiditatea, temperatura și pH-ul solului.

Dragoș și Vlad au înțeles că agricultorii se confruntă, de multe ori, cu seceta și cu solurile sărace. De aceea, este important ca agricultorii să primească date în timp real despre umiditatea și calitatea solului, pentru a putea interveni punctual, pe fiecare parcelă în parte. Astfel vom putea ajuta fiecare plantă exact cu ce aceasta are nevoie, pentru ca astfel să-și atingă potențialul calitativ și cantitativ.

Sistemul ar ajuta și la creșterea sustenabilității agriculturii românești, deoarece am putea să reducem cantitatea de apă utilizată în irigații cu până la 35%. Apa va curge doar către zonele și plantele care au nevoie și nu va mai ajunge în acele zone în care umiditatea este suficientă.

Dragoș Dragomir și Vlad Hamzu au deja cu ce să se laude. Ei au câștigat premiul I la etapa națională a concursului „Compania Anului”, eveniment organizat de Junior Achievement, concurs aflat în calendarul Ministerului Educației.

Un merit uriaș în formarea celor doi tineri îl are profesoara Grațiela Goruneanu, cea care i-a îndrumat pe calea cercetării și a antreprenoriatului. De ce antreprenoriat? Pentru că Dragoș și Vlad și-au înființat deja un start-up, numit AgroStep, cu care visează să schimbe modul în care se face agricultură în România.

Eu le țin pumnii și îi aștept să vină de câte ori au nevoie în camp pentru a realiza testele pe care le doresc. Și, cine știe, poate că soluțiile digitale din agricultura românească vor contribui și la dezvoltarea sustenabilă a fermelor mai mici, de familie.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Concursul Național de Dresaj și Sărituri peste obstacole ”Cupa calului de sport Românesc”

Romsilva sub egida Federației Ecvestre Române, va organiza în weekend-ul (17-19 Mai 2024) la Herghelia …