sâmbătă , 24 februarie 2024
Home / Actualitate / Doi indivizi din J23, reținuți pentru adresare de injurii autorităților și instigare la revoltă

Doi indivizi din J23, reținuți pentru adresare de injurii autorităților și instigare la revoltă

La data de 29 martie a.c., în timpul desfășurării unei acțiuni pe linia respectării prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020, un echipaj de siguranță publică s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe Aleea Constructorului din municipiul Călărași, în zona blocului J 23, sunt multe persoane, iar două dintre acestea se manifestă violent, în sensul că adresează injurii autorităților și instigă locuitorii din zonă să iasă afară din case să se revolte.

La fața locului a fost suplimentat numărul forțelor în zonă, fiind direcționate mai multe echipaje de siguranță publică și de poliție locală, precum și echipele de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi.

S-a procedat la dispersarea persoanelor aflate în zonă, iar cei doi bărbați de 34 și 46 de ani, au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Călărași.

Cei în cauză au fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020, cu suma de 5.000 lei fiecare, ulterior, fiind reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, s-a procedat la identificarea și sancționarea unui număr de 11 persoane care nu justificau prezența în afara locuinței, cu sume cuprinse între 1.000 și 5.000 lei fiecare.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Închidere sesiune schema ENERGIE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor …