Home / Actualitate / „EDUCAŢIE RUTIERĂ – EDUCAŢIE PENTRU VIAŢĂ”

„EDUCAŢIE RUTIERĂ – EDUCAŢIE PENTRU VIAŢĂ”

Polițiștii Serviciului Rutier Călărași au organizat în ziua de 08 iunie a.c., faza judeţeană a concursului „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”, activitate care s-a desfăşurat la Colegiul Agricol ” Sandu Aldea” Călăraşi.

Competiția a avut ca scop formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, acest fapt reprezentând, pe termen lung, un factor determinant pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor.

Concursul a presupus o probă teoretică, care a constat în rezolvarea unui chestionar cu reguli de circulație și două probe practice, cunoaşterea şi respectarea regulilor rutiere într-un poligon special amenajat şi îndemânarea în conducerea bicicletei.

La competiția organizată în incinta Colegiului ”Sandu Aldea” Călărași s-au înscris trei echipe.

 Pe locul I s-a clasat Școala Gimnazială „Lucian Pavel” Oltenița, urmată de Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași și Școala Gimnazială nr.1 Chiselet.

Concursurile pe teme rutiere sunt o modalitate atractivă de conștientizare  de către copii a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Valentin BARBU, candidatul PNL la președinția CJ Călărași: “Oamenii ne primesc cu bucurie, ne arată încredere și sprijin!”

Județul Călărași, locul pe care îl numim “acasă”, are nevoie de oameni care îl iubesc …

Anunturi


Canalul Divers Media

Comentarii recente

    Arhive