Home / Actualitate / Fonduri disponibile la AFIR prin PNDR până la finalul anului 2022

Fonduri disponibile la AFIR prin PNDR până la finalul anului 2022

Cei interesați să acceseze fonduri nerambursabile mai pot cere bani de la AFIR, până pe 12 decembrie 2022, pentru primele de asigurare a culturilor sau pentru înființarea livezilor. Sumele sunt cuprinse între 2.000 și 1,5 milioane de euro

Singurii bani europeni care mai pot fi accesați de către fermieri de la AFIR, prin programul PNDR, sunt cei din submăsurile 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, animalelor și plantelor – și 4.1a – Investiții în exploatații pomicole. ,

Pentru a putea obține fondurile europene, fermierul trebuie să fie activ, să încheie cu o societate de asigurare un contract de asigurare pentru riscurile prevăzute de submăsura 17.1 și să se angajeze să plătească valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul și la termenele prevăzute în contract. Principalele riscuri eligibile care pot face obiectul contractului de asigurare acoperă fenomenele climatice nefavorabile, inclusiv seceta. Până în prezent au fost depuse 180 de cereri, în valoare de 620.000 de euro.

De asemenea, alte fenomene climatice nefavorabile și eligibile la finanțare sunt arșița, inundațiile, grindina, înghețul (timpuriu – de toamnă și de iarnă – sau târziu – de primăvară), ploile torențiale sau ploile excesive și de lungă durată, furtuna, vijelia, uraganul ori tornada.

Fonduri nermabursabile pentru înființarea livezilor

Ieșenii interesați să investească în livezi pot accesa între 100.000 și 1,5 milioane de euro, fonduri europene acordate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Sesiunea de primire a solicitărilor de finanțare în submăsura 4.1a – Investiții în exploatații pomicole – se desfășoară în perioada 9 septembrie – 12 decembrie 2022. Instituția pune la dispoziția potențialilor beneficiari din sectorul pomicol finanțări în valoare de 48 de milioane de euro. Fondurile europene alocate sunt împărțite în trei componente, după cum urmează: 30,5 milioane de euro sunt disponibile pentru înființare, extindere, modernizare plantație, inclusiv condiționare și marketing (componente secundare).

Pentru înființarea, extinderea și modernizarea pepinierelor, inclusiv condiționare și marketing (componente secundare), sunt alocate 7,5 milioane de euro în această sesiune. De asemenea, alte 10 milioane de euro sunt puse la dispoziția solicitanților pentru achiziția utilajelor de recoltare (modernizarea exploatației).

sursa: AFIR

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Ziua Eroilor comemorată în Municipiul Călărași

Joi, 13 iunie 2024, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, la Cimitirul Central …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive