Home / Actualitate / ,,Fondurile europene sunt alocate cu eforturi și implică multe avantaje, absorbția lor depinde de noi!”

,,Fondurile europene sunt alocate cu eforturi și implică multe avantaje, absorbția lor depinde de noi!”

Peste 3,5 miliarde euro, fonduri nerambursabile, a încasat România în anul 2017.
Potrivit datelor centralizate de Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), la data de 19 ianuarie, 1,09 miliarde euro este suma primită de la Comisia Europeană (CE) cu titlul de rambursare pentru programele operaționale gestionate de MDRAPFE și finanțate din fonduri europene structurale și de investiții (cu excepția programelor de cooperare teritorială europeană), ceea ce reprezintă 4,83%.
2,5 miliarde euro este suma totală primita de la CE pentru aceleași programe, incluzând sumele rambursate si prefinanțările, echivalent a 11,07%.
Peste 1,37 miliarde euro (6,09%) însumează plățile către beneficiari, din care 1,23 miliarde euro au fost deja solicitați CE prin cereri de plată.
La sfârșitul anului 2017, sumele erau foarte apropiate celor de mai sus, singura diferență fiind legată de plățile către beneficiari, unde procentul a fost de 6,03%, respectiv 1,36 mld euro.
Pe fondurile Structurale şi de Investiţii Europene (ESI), inclusiv PNDR și POPAM, gestionate de MADR, rata rambursărilor este de peste 10%.
1,7 miliarde euro este suma încasată prin Fondul European pentru Garantare Agricolă (FEGA)

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Închidere sesiune schema ENERGIE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor …