miercuri , 29 noiembrie 2023
Home / Actualitate / Grup sanitar insalubru în internatul Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu

Grup sanitar insalubru în internatul Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu

– drept la replică prof. Neagu Rodica director Liceul Pedagogic Ștefan Bănulescu

În urma precizărilor făcute de primarul Marius Dulce vă trimit dreptul la replică al conducerii Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu.

Nu am vorbit cu primarul Marius Dulce de la numire mea ca director al Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu și până în prezent. Ca atare nu știu ce discuții și cu cine a purtat dânsul. Nu am convenit nimic cu primarul Marius Dulce.

La sfârșitul lunii ianuarie 2022 am constat că grupurile sanitare ale internatului se află într–o stare avansată de degradare, nereparate și nemodernizate de peste 30 de ani, nu corespund cerințelor igienico-sanitare datorită degradării și nu pot fi întreținute în mod corespunzător pentru a fi folosite în siguranță și în confortul elevilor.

Am făcut imediat o adresă de înștiințare și prin care am solicitat finanțarea din parte consiliului local ca instituție ce are printre atribuții asigurarea condițiilor materiale și legale necesare procesului instructiv-educativ.

În februarie 2022 am fost prezentă în ședința consiliului municipal pentru a prezenta situația și a reînnoi solicitarea de finanțare.

În urma acestor demersuri primăria a trimis un reprezentant pentru întocmirea documentelor necesare . Reprezentantul primăriei cunoscând situația în urma unei solicitări din partea vechii conduceri din anul 2021, după spusele sale, a actualizat devizul,lucrările și cantitățile de lucrări necesare pentru reparația și modernizarea instalației sanitare a internatului în totalitate respectiv: 4 grupuri sanitare două la parter, unul la etajul I și unul la etajul II, baie cabinet medical și baie pedagog.

Din acest moment primăria a luat inițiativa și și-a asumat finanțarea, achiziția și gestionarea lucrărilor. Am constatat că lucrurile trenează și am făcut mai multe atenționări scrise deoarece lucrarea era de amploare iar timpul pentru realizare se micșora pe zi ce trecea.

Într-un final, în prima săptămână din august, s-a prezentat un domn care mi-a spus că-l cheamă Nelu și că a fost trimis de de la primărie ca și constructor pentru realizarea lucrării.

Domnul mi-a spus că a semnat un contract cu primăria și nu mi-a prezentat nici un document. Doi reprezentanți de la primărie mi-au confirmat că este reprezentul firmei care trebuie să execute lucrarea fără alte explicații, informări, documente, termene de execuție.

Nu mi-au prezentat nici constructorul, nici reprezentanții primăriei un document legal, nici un fel de document, nici o copie de pe contractul de execuție, nimic care să ateste din punct de vedere legal deciziile și informările primarului Marius Dulce, în calitate de reprezentant al consiliului municipal-propietar al clădirilor- către mine administrator al clădirilor liceului.

În această situație am cerut, la primărie, în scris, documntele și temenul de execuție ținând cont de faptul că pe 5 septembrie începeau cursurile și trebuia să cazăm copii. Nu am primit nici un răspuns până la acest moment.

Nefiind parte din contract, nu am intervenit în mersul lucrărilor,așa cum a scris primarul ,doar am avut rugăminți la constructor să termine până pe 5 septembrie.

Nu am nici o calitate în acest contract și nici nu-mi pot asuma, pentru că spațiile vizate sunt proprietatea consiliului local, iar primarul Marius Dulce și-a asumat managementul și responsabilitatea lucrărilor.

Am insistat permanent pentru repararea grupurilor sanitare de la parter având în vedere că acolo sunt 4 săli de clasă și două laboratoare iar defectiunile grupurilor sanitare umplu clădirea cu mirosuri pestilențiale și nu pot fi folosite .

Nu ne-am angajat niciodată să executăm lucrări în regie proprie pentru că nu avem oameni calificați și nici finanațare.

prof.Neagu Rodica

director Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu

GRUP SANITAR INSALUBRU ÎN INTERNATUL LICEULUI “ȘTEFAN BĂNULESCU” – REACȚIA PRIMARULUI MARIUS DULCE

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private

Partidul Național Liberal este un promotor al sistemului de pensii private și nu va sprijini …