Home / Actualitate / Începând cu această lună atelierul de olărit va deveni funcțional

Începând cu această lună atelierul de olărit va deveni funcțional

Primăria Municipiului Călărași a înființat în anul 2014 Muzeul Municipal în clădirea unde a funcționat primăria între anii 1888 -2013. Muzeul a luat ființă în urma donațiilor făcute de călărășeni și pe baza colecțiilor puse la dispoziție pentru a fi expuse.
Muzeul Municipal are o activitate complexă depășind stadiul în care muzeele aveau doar funcții de depozitare și de valorificare a obiectelor prin expoziții sau materiale publicitare. Muzeul Municipal este un muzeu viu, un loc unde se poate petrece timp liber în mod plăcut se pot lectura cărți, se poate modela sau fabrica unele obiecte din hârtie.

Încă de la deschidere a fost înființat un atelier de modelaj și olărit care a fost dotat cu o roată de olărit, un cuptor de ars ceramic cu o capacitate de 60 de litri și 3 roți pentru formare și decorare, dezvoltarea acestui atelier făcându-se în urma solicitărilor. Aflând de politica de sponsorizare a societății TRANSGAZ SA Mediaș, a fost depusă o aplicație în cadrul Programului de Responsabilitate Socială, dezvoltat de companie. Astfel, prin contractual nr.36/2017, UAT Municipiul Călărași a obținut pentru Muzeul Municipal Călărași suma de 10.000 lei, folosită pentru achiziționarea a trei roți electrice de olărit, tip OHK-2, în valoare de 9228,45 lei și cinci roți pentru decorare, model 305, în valoare de 928,2 lei.

Începând cu această lună atelierul va deveni funcțional pentru desfășurarea activităților cu copii.

În conferința de presă de astăzi primarul municipiului, Daniel Drăgulin a vorbit, împreună cu Florin Rădulescu, și de noile obiective pe care Primăria Municipiului Călărași le are în vederea revitalizării unor clădiri vechi și monumente istorice. După cum știți, Poșta Veche va fi restaurată cu ajutorul fondurilor europene, iar fostul Cinematograf Victoria se află deja în proiectare și în lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții.

Dan Drăgulin: "Dorim ca acest atelier să satisfacă nevoile de promovare ale municipiului. Tot ceea ce se întâmplă aici i se datorează domnului Rădulescu și echipei lui. Sper ca după ce vom promova bugetul să realizăm și Cinematograful Victoria, Poșta Veche și Turnul de apă, ca puncte de atracție pe care să le promovăm și să derulăm acțiuni în care tinerii, în special elevii să își desfășoare activitățile."

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PROIECTUL NAȚIONAL ”GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE”

Astăzi, 20 iunie 2024, s-a desfășurat Concursul „Cel mai mare traseu de artă tranzientă integrată”, activitate …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive