Home / Actualitate / Inspecţia Muncii a declanşat acţiuni de control la angajatorii şi lucrătorii din domeniile de fabricare a produselor de brutărie

Inspecţia Muncii a declanşat acţiuni de control la angajatorii şi lucrătorii din domeniile de fabricare a produselor de brutărie

În vederea identificării şi combaterii cazurilor de muncă nedeclarată, Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a declanşat acţiuni de control, cu caracter inopinat, la angajatorii şi lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de fabricare a produselor de brutărie, patiserie, şi produselor zaharoase, în magazine de specialitate.

Campania se va desfăşura în perioada 22.11- 26.11.2021, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte la unităţile care prestează activitate în intervalul orar 22.00 -6.00.

Munca nedeclarată constituie un fenomen extrem de nociv, datorită consecinţelor sociale şi economice pe care le produce. De aceea se impune intensificarea acţiunilor de control.

Persoanele care prestează  muncă nedeclarată sunt lipsite de protecţie socială:

  • concediu de odihnă;
  • concediu medical;
  • dreptul la pensie;
  • dreptul la indemnizaţie de şomaj;
  • aceste persoane nu au siguranţa plăţii muncii prestate.

Scopul acestei campanii, este acela de a elimina neconformităţile constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare.

INSPECTOR ŞEF,

STAN IONEL

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Ziua Eroilor comemorată în Municipiul Călărași

Joi, 13 iunie 2024, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, la Cimitirul Central …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive