Home / Actualitate / ITM Călăraşi a organizat o întâlnire de lucru la care a participat o delegaţie a Agenţiei Executive “Inspecţia Generală a Muncii” din Bulgaria

ITM Călăraşi a organizat o întâlnire de lucru la care a participat o delegaţie a Agenţiei Executive “Inspecţia Generală a Muncii” din Bulgaria

În data de 07.06.2022, sub egida Inspecţiei Muncii şi a Autorităţii Europene a Muncii (ELA), Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi a organizat o întâlnire de lucru la care a participat o delegaţie a Agenţiei Executive “Inspecţia Generală a Muncii” din Bulgaria, reprezentată prin Silviya Traikova, Şef serviciu Analiză şi Control în cadrul Inspectoratul de Muncă din Bulgaria (GLI EA) – echivalent Inspecţia Muncii şi Mariana Danailova, Inspector de muncă în cadrul Direcţiei de Muncă Silistra (GLI EA)-echivalent I.T.M. Călăraşi.

În cadrul acestui eveniment, inspectorii de muncă din cadrul Inspecţiei Muncii şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au avut privilegiul de a interacţiona cu omologii lor din ţara vecină. Astfel, a fost prezentat modul de organizare şi de lucru, punându-se accent pe legislaţia specifică fiecărei ţări, aplicabilă în domeniul relaţiilor de muncă.

Doamna Andreea Cristina Tudorie, director în cadrul Inspecţiei Muncii, prin materialul prezentat, a făcut referire la munca nedeclarată, munca subdeclarată şi folosirea muncii zilierilor în agricultură. Pe parcursul discuţiilor au fost punctate asemănările şi deosebirile existente în legislaţia din domeniul abordat, aplicabilă fiecărei ţări.

La finalul întâlnirii, delegaţia bulgară a fost condusă la sediul unui angajator din Municipiul Călăraşi, unde li s-a prezentat practic modul de funcţionare al sistemului informatic „REVISAL” – Registrul general de evidenţă a salariaţilor şi al Registrului electronic de evidenţă a zilierilor.

Inspector Şef

Nicolae DUMITRU

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Ziua Eroilor comemorată în Municipiul Călărași

Joi, 13 iunie 2024, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, la Cimitirul Central …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive