Home / Actualitate / ITM Călărași – Acţiune de monitorizare a microintreprinderilor din toate domeniile de activitate

ITM Călărași – Acţiune de monitorizare a microintreprinderilor din toate domeniile de activitate

În perioada ianuarie – decembrie 2021, s-a desfăşurat acţiunea de monitorizare a microintreprinderilor din toate domeniile de activitate.

Acţiunea a avut ca obiectiv, monitorizarea respectării prevederilor legale privind prevenirea riscurilor profesionale în microîntreprinderi, precum şi cu privire la măsurile de prevenire şi protecţie aplicate.

Acţiunea de monitorizare a urmărit, pe de o parte, conştientizarea angajatorilor cu privire la necesitatea respectării cerinţelor legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi, pe de altă parte, identificarea situaţiei actuale a activităţilor de prevenire şi protecţie realizate în microîntreprinderi.

Motivarea acţiunii este aceea de a garanta un mediu de lucru sigur și sănătos pentru toţi lucratorii.  Prevenirea riscurilor și promovarea unor condiții mai sigure și mai sănătoase la locul de muncă ,sunt esențiale nu numai pentru a îmbunătăți calitatea locurilor de muncă și a condițiilor de lucru, ci și pentru promovarea competitivității.

În acest sens au fost controlate 91 de microîntreprinderi, au fost sanctinate 87, iar pentru remedierea deficienţelor au fost dispuse 160 de măsuri cu termene precise de rezolvare şI 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 35000 de lei.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private

Partidul Național Liberal este un promotor al sistemului de pensii private și nu va sprijini …