Home / Actualitate / Jegălia,12 noiembrie – O zi pentru mediu şi pentru mentalitate

Jegălia,12 noiembrie – O zi pentru mediu şi pentru mentalitate

A4_vizual general„Să ne punem în calendar ziua de 12 noiembrie 2016 ca ziua de împădurire națională cu voluntari. În al doilea weekend din luna noiembrie plantăm cel puțin câte un puiet forestier, fie pe plantațiile oficiale ale inițiativei noastre, fie în propriile curți, grădini sau într-un spațiu public – însă numai pe baza unei aprobări din partea autorităților locale”, îndeamnă Liana Buzea, fondatorul iniţiativei.

Primăria localităţii Jegălia, din judeţul Călăraşi a răspuns apelului lansat de „Plantăm fapte bune în România”.

24 de hectare care fac parte dintr-o zonă inundabilă vor fi împădurite cu aproximativ 29.000 de puieţi de salcie, prin implicarea celor 1.200 de voluntari prezenti la acţiunea din 12 noiembrie. Cei mai mulţi dintre ei sunt angajaţi în companii mari care vor petrece o zi de weekend în natură şi vor planta cot la cot cu localnicii prezenţi.

Voluntarii vor primi în urma activității de plantare sau de organizare certificatul Green Endorsement, recunoscut în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro, secțiunea Green Endorsement).

Acţiunea din 12 noiembrie este realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, R.N.P – Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Partenerii locali sunt: Primăria şi consiliul local Jegălia.

Sponsorii iniţiativei „Plantăm fapte bune în România” sunt: UniCredit Bank (partner financiar principal), Dedeman, Renania, UniCredit Leasing, FAN Courier, CA Immo şi Kaufland  România. 

Pune în calendar al doilea weekend din noiembrie, ca fiind data în care vei schimba în bine soarta pădurilor din România!

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Ziua Eroilor comemorată în Municipiul Călărași

Joi, 13 iunie 2024, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, la Cimitirul Central …

Sport

Anunturi


Canalul Divers Media

Comentarii recente

    Arhive