Home / Actualitate / Legea pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale a fost modificată

Legea pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale a fost modificată

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași informează contribuabilii că, în  Monitorul Oficial nr. 332 din 1 aprilie 2021 a fost publicată Legea nr. 55 din 31 martie 2021 privind modificarea şi completarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale și au fost aduse următoarele modificări :

  • În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art 8 si art. 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depăşeşte 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică pedeapsa cu amenda.
  • În cazul săvârşirii uneia dintre infracţiunile prevăzute la 8 si 9, dacă în cursul urmăririi penale sau în cursul judecăţii până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, este acoperit integral, fapta nu se mai pedepseşte, făcându-se aplicarea dispoziţiilor art. 16 alin. (1) lit. h) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările şi completările ulterioare.

Dispoziţiile se aplică tuturor inculpaţilor chiar dacă nu au contribuit la acoperirea prejudiciului.

1287 Total 1 Azi

About Valentin Popa

Valentin Popa
administrator Divers Media Solutions SRL

Check Also

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din București și Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – …