Home / Actualitate / Lista intermediară a proiectelor – o nouă măsură a AFIR de accelerare a procesului de evaluare

Lista intermediară a proiectelor – o nouă măsură a AFIR de accelerare a procesului de evaluare

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet lista intermediară a proiectelor care vor fi evaluate pentru submăsurile ale căror depuneri au depășit 200% din alocarea sesiunii, în primele 5 zile de la deschiderea acesteia sau a unei etape lunare.

                   Lista a fost publicată pe www.afir.info, în cadrul secțiunii Rapoarte și Liste, subsecțiunea Rapoarte de evaluare, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 154 din 18.05.2017 emis de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale privind modificarea și aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a procesului de selecție și a procesului de verificare a contestațiilor pentru proiectele aferente măsurilor din PNDR 2014-2020.

                   Noul regulament de selecție prevede că, în situația în care o etapă lunară sau trimestrială s-a închis în primele 5 zile (în situația în care valoarea totală a cererilor de finanțare depuse este mai mare de 200% din alocarea sesiunii respective), evaluarea intermediară a proiectelor se va face descrescător în funcție de punctajul estimat (autoevaluare/ prescoring) și de criteriile de departajare pentru submăsurile care au aceste criterii încărcate în sistemul electronic.

                   „Aplicăm această măsură pentru a grăbi procesul de evaluare și selecție a proiectelor pe care le depun solicitanții de fonduri. Întocmirea acestor liste intermediare face ca proiectele care au punctaj mare să fie prioritizate pentru a fi evaluate și, astfel, timpul de răspuns către solicitanți să fie unul și mai rapid decât până acum. Este una din dintre deciziile pe care le aplicăm ca urmare a consultării cu beneficiarii, pentru că eu consider că interesele legitime ale Agenției sunt întodeauna complementare cu cele ale beneficiarilor.a precizat Adrian-Ionuț CHESNOIU, directorul general al AFIR.

În sesiunea din acest an, ca urmare a numărului mare de solicitări de finanțare depuse, submăsurile pentru care s-a depășit deja pragul de 200% din alocarea stabilită sunt sM 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice”, componenta de infrastructură agricolă, sM 7.2 „Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”, componenta de infrastructură rutieră, precum și cea pentru infrastructura educațională și socială, dar și pentru sM 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale”, sesiunea dedicată întregului teritoriu, cât și pentru aria de aplicabilitate ITI Delta Dunării.

            Toți cei interesați pot consulta Lista proiectelor care vor fi evaluate intermediar pentru submăsurile ale căror depuneri au depășit 200% din alocarea sesiunii, în primele 5 zile de la deschiderea acesteia sau a unei etape lunare, la adresa: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_lista_anexa_7_rof.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Închidere sesiune schema ENERGIE

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță închiderea sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare prin Schema de ajutor …