Home / Actualitate / Marșul ,,Luptă pentru Basarabia”organizat în Capitală de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 prin care se cere asumarea unirii României cu Republica Moldova

Marșul ,,Luptă pentru Basarabia”organizat în Capitală de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 prin care se cere asumarea unirii României cu Republica Moldova


 

wp_20161022_14_21_57_proMai mult de 5.000 de oameni au mărșăluit prin capitală, sâmbătă, 22 octombrie, cerând reunificarea României cu țara soră, Moldova. Demonstranții au fluturat steagurile românești și moldovenești și au strigat "Basarabia este România".

"Solicităm premierului și președinților partidelor care se vor înscrie în cursa electorală să-și asume reunirea națională printr-o declarație a Legislativului, în sesiunea viitoare, și asumarea proiectului reunificării ca proiect de țară, cu toți pașii care decurg prin aceasta: interconectare energetică, unificare monetară, spațiu mediatic comun", a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

wp_20161022_14_09_00_proViolențe la Marșul "Luptă pentru Basarabia"! Jandarmii au intervenit în forță și au folosit spray lacrimogen.

George Simion, liderul platformei unioniste 'Acțiunea 2012' și alte patru persoane care au manifestat pentru Unirea României cu Basarabia au fost smulși din rândurile manifestanților și băgați în duba Jandarmeriei. Ei au fost conduși la secția 1 de poliție a capitalei și mutați ulterior la secția 4.

Marșul era unul autorizat și trebuia să se desfășoare pe traseul: Hanul lui Manuc-Brătianu-Magheru-Lascăr Catargiu-Piața Victoriei și înapoi la Universitate.

wp_20161022_14_10_15_proPotrivit Jandarmeriei Române, acțiunea era autorizată astfel: de la ora 14,00 la 17,30 marș pe traseul Hanul lui Manuc-Piața Universității-Piața Romană-Piața Victoriei, iar de la ora 17,30 la 18,00 pentru susținerea de alocuțiuni în Piața Victoriei.

În cursul aceleași zile cei reținuți au fost eliberați din secția de poliție, după ce au fost amendați cu 3.000 de lei. O parte din susținătorii Unirii au continuat manifestația în Piața Universității până a doua zi.

Ministrul Dragoș Tudorache a cerut șefului Jandarmeriei un raport privind evenimentele din Piața Victoriei

wp_20161022_14_20_03_proMinistrul Afacerilor Interne, domnul Ioan-Dragoș Tudorache, a solicitat inspectorului general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Marin Andreiana, un raport complet cu privire la evenimentele din Piața Victoriei, care au condus la reținerea celor cinci participanți.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că nu va ezita să ia măsuri în situația în care au fost săvârșite abuzuri în timpul intervenției jandarmilor. 

Jandarmii au primit dispoziție să nu intervină în derularea manifestației din Piața Universității, decât pentru a asigura protecția participanților și fluidizarea traficului din zonă.

About Valentin Popa

administrator - Divers Media Solutions SRL

Check Also

Ziua Eroilor comemorată în Municipiul Călărași

Joi, 13 iunie 2024, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, la Cimitirul Central …

Eroare RSS: WP HTTP Error: Nu a fost furnizat un URL valid.

Sport

Anunturi

Buletin de presa I.P.J. Calarasi


Find us on Facebook

Canalul Divers Media

Comentarii recente

Arhive